«Õhtusöök viiele» retseptid: Heinar pani erilist rõhku silmadega söömisele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinar Õispuu
Heinar Õispuu Foto: Christo Neemre

Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi kokteilimeister Heinar Õispuu.

Heinar Õispuu on lõbus ja humoorikas Butterfly Lounge’i kokteilimeister, kes kuulub vaieldamatult Eesti tipptegijate hulka. Oma karjääri alustas ta aastaid tagasi Dekolteest, kuhu ta õnneliku juhuse tahtel tööle võeti. Nüüdseks on nii üksi kui tiimitööna toodud võistlustelt koju suur hulk võidukarikaid, välja on antud kokteiliraamat ning oma suurimaks saavutuseks peab Heinar just koos Kristoga loodud Eesti suurimat kokteilibaari, Butterfly Lounge’i, mis vähemalt tallinlaste seas suuremat tutvustamist ei vaja. Eduka ettevõtja rolli vaheldab Heinar sportlikuga – ta armastab käia jõusaalis, mängida korvpalli ja tantsida rahvatantsu, tugitoolisporti armastab ta ka! Õhtusöögilauas oli Heinar vaieldamatu seltskonnahing, sest polnud teemat, milles ta ei oleks suutnud lauakaaslasi meeleolukalt kaasa vedada, samas polnud ka õhtusööki, millega kogenud ning palju näinud-käinud toidu- ja joogikriitik oleks maksimumivääriliselt rahul olnud.     

1.eelroog: Kitsejuustu salat

Vaja läheb:

kitsejuustu

värskete salatite segu

kirsstomateid

oliive

Paneerimiseks:

4 munakollast

piima

½ sl jahu

riivsaia

pipart

soola

sinepit

Kaste:

1 sl mett

20cl oliiviõli

sinepit

pipart

soola

Valmistamine:

Aseta suuremasse kaussi salatisegu ja pooleks lõigatud kirsstomatid. Viiluta kitsejuust keskmise paksusega viiludeks. Paneeringuks eralda munavalge munakollasest. Munakollane vala eraldi kaussi, lisa piim, jahu, pipar, sool ja natuke sinepit. Sega kõik korralikult läbi. Kasta kitsejuust läbi esmalt segust, seejärel riivsaiast ja prae kuumal pannil. Paneerida kiiresti, et kate jääks krõbe, kuid samas ei tohi juust ära sulada. Salatikastmeks sega kokku mesi, pipar, sool, sinep ja oliiviõli. Kaste vala salatile vahetult enne serveerimist ja sega läbi. Salati peale aseta paneeritud kitsejuust ja kaunista oliividega.

2.eelroog: Boeuf a la Tartar

Retseptis antud kogused on 1 inimese kohta

Vaja läheb:

150g veisesisefileed

1/8 sibulat

1 keskmine marineeritud kurk

1 vutimuna

3 viilu röstsaia

50g purustatud tomateid

2cl Absolut Elyx viina

pipart

soola

Valmistamine:

Lõika veisesisefilee väikesteks tükkideks, sama tee sibula ja kurgiga. Aseta kõik ühte suurde kaussi, vala peale purustatud tomatid, viin, maitsesta segu pipra ja soolaga. Serveerimisel aseta lihale peale vutimunakollane, serveeri röstsaia ja pitsi Absolut Elyx viinaga.

Pearoog: Grillsoe lihahõrgutis

Retseptis antud kogused on 1 inimese kohta

Vaja läheb:

150g sea kaelakarbonaadi

100g kodujuustu hapukoorega

2 tomatit

½ kurki

¼ sibulat

30cl oliiviõli

1/8 küüslauku

pipart

soola

Valmistamine:

Aseta kaelakarbonaad kaussi, lisa õli, sibulalõigud, küüslauk, sool ja pipar. Jäta liha 3-4 tunniks kuni üleöö marinaadi. Salatiks lõika tomat, sibul ja kurk tükkideks, lisa õli, pipar, sool, ning sega. Kodujuust maitsesta soola ja pipraga. Grilli kaelakarbonaad kergelt ja kiirelt. Serveeri toorsalati ja kodujuustuga.

Magustoit: Kohupiimavaht krõbeküpsistega

Retseptis antud kogused on 1 inimese kohta

Vaja läheb:

50g vahukoort

50g toorjuustu

60g 5% kohupiima

suhkrut

vaniljesuhkrut

¼ pakki küpsiseid

3 sl maasikatoormoosi

Valmistamine:

Vahusta vahukoor, lisa toorjuust ja kohupiim, sega korralikult. Aseta pokaali põhja magustoidu segu, teise kihina lisa küpsised. Seejärel pane uus magustoidu segu kiht ning jäta 1-2 tunniks külmkappi seisma. Serveerides pane kõige peale natuke maasika toormoosi ja küpsiseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles