Kaunitarist viiulivirtuoos annab Tallinnas soolokontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Bezrodny on elegantne, tundeküllane ning särava tehnika ja tugeva interpreteeriva jõuga artist
Anna-Liisa Bezrodny on elegantne, tundeküllane ning särava tehnika ja tugeva interpreteeriva jõuga artist Foto: Jake Farra

Juba sel neljapäeval, 28. veebruaril kell 19.00 toimub Mustpeade majas kirgi küttev kontsert, kus astuvad üles tõelised tipptegijad, Eesti ühed tuntuimad interpreedid - viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny ja pianist Irina Zahharenkova.

Muusikud tegutsevad peamiselt väljaspool Eestit, astudes maailmalavadel suurlinnades üles tipporkestrite solistidena. Mustpeade maja kaunis atmosfääris toovad virtuoosid kodumaa publikuni C.Debussy tervikliku ning põnevate vormiliste ja harmooniliste seostega sonaadi, L. Janáček’i Moraavia tantsurütmides sonaadi ning romantismiajastu klaverivirtuoosi ja imelapse C.Franck’i ühe kaunima meloodilise teose sonaadi viiulile ja klaverile.

Anna-Liisa Bezrodny on elegantne, tundeküllane ning särava tehnika ja tugeva interpreteeriva jõuga artist 

Tänaseks on Anna-Liisa esinenud pea kõigis Euroopa maades, Lõuna-Ameerikas, USA-s, Araabia maades ja Kaug-Idas. Anna-Liisa on esinenud solistina Londoni, Helsingi, Vilniuse, Jena, ERSO ja Turu Filharmoonia orkestrite,  Moskva Sümfooniaorkestri TV6 ja paljude muude sümfooniaorkestritega, samuti Gewandhaus Bach-orkestri, Gruusia, Keskipohjanmaa (Soome), Zürichi, Madridi, Tallinna jt. kammerorkestritega.

Kontserte on olnud sellistes maailmakuulsates saalides nagu Moskva Konservatooriumi Suur Saal, Peterburi Filharmoonia,  Finlandia-talo, Royal Festival Hall, Barbican ja Wigmore Hall, Berliini Konzerthaus, Kölni Filharmoonia jt. Talle on omistatud ka 2006. aastal Guildhall School of Music& Drama  Gold Medal, (mille võitsid omal ajal sellised kuulsused, nagu Bryn Terfel, Tasmin Little, Jaqueline du Pre jt.)

Anna-Liisa Bezrodny alustas viiulimängu õppimist dots. Ivi Tiviku klassis ja jätkas põhiliselt  oma vanemate, prof. Igor Bezrodny ja prof. Mari Tampere õpilasena. Magistrikraadi on saanud 2006.a. Londoni Guildhall koolis ja 2008.a. Sibeliuse Akadeemias.

Irina Zahharenokva on üks silmapaistvamaid Eesti pianiste

Irina Zaharenkova on esinenud festivalidel Itaalias, Saksamaal, Soomes, Norras ja Eestis ning olnud solist ERSO, Tallinna Kammerorkestri, Helsingi Linnaorkestri, Iisraeli Filharmoonikute, Orchestre de la Suisse Romande’i, Orchestre National de Lorraine’i ja mitmete teiste orkestrite ees. 

Irina on võitnud 1. auhinna nii suurel rahvusvahelisel pianistide konkursil Leipzig Johann Sebastian Bach’i Konkursil (2006), Itaalias Alessandro Casagrande Konkursil (2006), Rumeenias Georges Enesco Konkursil (2005) ning Hispaanias Premio Jaén Konkursil (2004). Eestis äratas ta suurt tähelepanu VI Eesti pianistide konkursil (2002) pälvides diplomi, ERSO preemia ja publiku tulise poolehoiu.

Muusik on lõpetanud G. Otsa Muusikakooli ja Eesti Muusikaakadeemia. Tema klaveri õpetajad olid professorid Mare Ots ja Lilian Semper. Zahharenkova on õppinud ka Sibeliuse Akadeemias Prof. Hui-Ying Liu-Tawaststjerna klaveriklassis. Alates aastast 2003 omandab Irina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Prof. Lilian Semperi juhendamisel doktorikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles