Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«Õhtusöök viiele» retseptid: Mario šokeeris külalisi uudsete menüüelamustega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Mario Muuk
Mario Muuk Foto: Christo Neemre

«Õhtusöök viiele» hooaja viimase nädala avasaates võõrustas külalisi baarmen Mario Muuk.

Mario on väga humoorikas ja lõbus baarmen Überclubist, kes ei karda eksperimenteerida – olgu siis jutt tuleshowst, kokteilidest või toiduvalmistamisest. Igaüks ikka ei tuleks selle peale, et pakkuda külalistele nii geniaalseid toite kui «Surnud mehe varbaid» või legendiks saanud «Überkangi». Mario on sidunud ennast väga tugevalt tööga, mistõttu vaba aja tegevusteks tal viimasel ajal väga palju aega ei jää. Kui aga siiski mõni vaba moment tekib, meeldib talle kodus hobikokana söögikatsetusi teha või sõpradega lõbusalt vaba aega veeta – keegi peab ju selle eest ka hoolt kandma, et 80-kraadine viin lihtsat riiulile tolmu koguma ei jää!

1.eelroog: Surnud mehe varbad

Vaja läheb:

1 Itaalia salaami

1 pakk väikeseid snäkivorste

1 pakk sulatatud juustu

1 pakk õllesnäkke

kaunistuseks oliive

Valmistamine:

Lõika kõik koostisosad suupärasteks tükkideks ja serveeri taldrikul. Kaunistuseks lisa mõned oliivid.

2.eelroog: Tomatisupp pipraviinaga

Vaja läheb:

4 pakki Felixi tomatipüreesuppi

2 pakki chilli beef jerkit

4cl Absolut pepperit

tobascot

soola

piprasegu

Valmistamine:

Aja püreesupisegu keema ja lisa chilliliha. Seejärel vala juurde pipraviin ja lisa tobasco. Maitsesta soola ja pipraseguga. Serveeri tuliselt.

Pearoog: Überkang

Vaja läheb:

5 krakovi vorsti

2 pakki sinihallitusjuustu

2 pakki riivjuustu

3 sibulat

Kaste:

Santa Maria BBQ kastet

Chivas Regali viskit

piprasegu.

Salat:

1 pakk salatisegu

kirsstomateid

salatikastet

80%-st viina

Valmistamine:

Lõika krakovi vorstide keskele algusest lõpuni väike avaus. Täida see sinihallitusjuustuga, peale raputa riivjuustu. Lõika sibul rõngasteks ja aseta sibularõngad ümber vorsti. Kastme jaoks võta Santa Maria BBQ kastet, sega juurde Chivas Regali viskit ning piprasegu. Vala vorstid kastmega üle ja pane umbes 10 minutiks grillahju. Überkangi serveeri salatiga, kuhu on segatud salatisegu, kirsstomateid, salatikastet ja 80%-list viina.  

Magustoit: Aborigeeni jook

Vaja läheb:

Ühe kokteili kohta

2cl Havana club Blancot

2cl Havana club 3.yo

2cl Bols jogurtilikööri

8cl ananassi mahla

1cl grenadiini

Valmistamine:

Tee kookospähklisse augud ja vala vedelik välja. Sheigi omavahel kõik komponendid ja vala kokteil kookospähklisse. Serveeri.

Märksõnad

Tagasi üles