«Õhtusöök viiele» hooaja viimase nädala avasaates võõrustas külalisi baarmen Mario Muuk.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Mario šokeeris külalisi uudsete menüüelamustega
Mario on väga humoorikas ja lõbus baarmen Überclubist, kes ei karda eksperimenteerida – olgu siis jutt tuleshowst, kokteilidest või toiduvalmistamisest. Igaüks ikka ei tuleks selle peale, et pakkuda külalistele nii geniaalseid toite kui «Surnud mehe varbaid» või legendiks saanud «Überkangi». Mario on sidunud ennast väga tugevalt tööga, mistõttu vaba aja tegevusteks tal viimasel ajal väga palju aega ei jää. Kui aga siiski mõni vaba moment tekib, meeldib talle kodus hobikokana söögikatsetusi teha või sõpradega lõbusalt vaba aega veeta – keegi peab ju selle eest ka hoolt kandma, et 80-kraadine viin lihtsat riiulile tolmu koguma ei jää!
1.eelroog: Surnud mehe varbad
Vaja läheb:
1 Itaalia salaami
1 pakk väikeseid snäkivorste
1 pakk sulatatud juustu
1 pakk õllesnäkke
kaunistuseks oliive
Valmistamine:
Lõika kõik koostisosad suupärasteks tükkideks ja serveeri taldrikul. Kaunistuseks lisa mõned oliivid.
2.eelroog: Tomatisupp pipraviinaga
Vaja läheb:
4 pakki Felixi tomatipüreesuppi
2 pakki chilli beef jerkit
4cl Absolut pepperit
tobascot
soola
piprasegu
Valmistamine:
Aja püreesupisegu keema ja lisa chilliliha. Seejärel vala juurde pipraviin ja lisa tobasco. Maitsesta soola ja pipraseguga. Serveeri tuliselt.
Pearoog: Überkang
Vaja läheb:
5 krakovi vorsti
2 pakki sinihallitusjuustu
2 pakki riivjuustu
3 sibulat
Kaste:
Santa Maria BBQ kastet
Chivas Regali viskit
piprasegu.
Salat:
1 pakk salatisegu
kirsstomateid
salatikastet
80%-st viina
Valmistamine:
Lõika krakovi vorstide keskele algusest lõpuni väike avaus. Täida see sinihallitusjuustuga, peale raputa riivjuustu. Lõika sibul rõngasteks ja aseta sibularõngad ümber vorsti. Kastme jaoks võta Santa Maria BBQ kastet, sega juurde Chivas Regali viskit ning piprasegu. Vala vorstid kastmega üle ja pane umbes 10 minutiks grillahju. Überkangi serveeri salatiga, kuhu on segatud salatisegu, kirsstomateid, salatikastet ja 80%-list viina.
Magustoit: Aborigeeni jook
Vaja läheb:
Ühe kokteili kohta
2cl Havana club Blancot
2cl Havana club 3.yo
2cl Bols jogurtilikööri
8cl ananassi mahla
1cl grenadiini
Valmistamine:
Tee kookospähklisse augud ja vala vedelik välja. Sheigi omavahel kõik komponendid ja vala kokteil kookospähklisse. Serveeri.