Viljandis esineb Soome rokilegend

Margus Haav
, «Sakala»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksakümnendatel alustanud Dingo on praegugi tegus bänd.
Kaheksakümnendatel alustanud Dingo on praegugi tegus bänd. Foto: arhiiv

17. juunil saab Viljandi lauluväljakul näha ja kuulda legendaarse Soome rokkansambli Dingo kontserti.


Dingo tuli kokku 1982. aastal. 1984. aasta jaanuaris osales bänd lauluga «Sinä ja minä» Soome kuulsal televõistlusel «Levyraati» ja tuli seal võitjaks. Dingo-kultus jõudis üsna kiiresti ka Eestisse.



Viljandi kontserdil tulevad esitamisele kõik vanad lemmikpalad ansambli kullafondist ja nende vahele pikitakse ka mõni täiesti uus lugu. Soojendusansamblitena on laval Eesti poproki lipulaev Smilers ja tõusev täht Traffic.



«Eestlastele on Dingo paljuütlev nimi ja tähenduslik ansambel,» rääkis kontserti korraldava osaühingu Peoveski loovjuht Jaak Kärmas. «Dingo lauludega on üles kasvanud terve põlvkond, kui mitte isegi kaks. Tegemist on tõelise kultusbändiga, kes teiste omaaegsete kõvade nimedega võrreldes on tegus ka praegu.»



Kärmas lisas, et leidub vähe eestlasi, kes Dingot ei tea. 30-aastased ja vanemad mäletavad bändi ennast, noorematele on tema omaaegsed lood tuntuks laulnud sellised kodumaised artistid nagu Mari-Leen Kaselaan, Blondy ja Meie Mees.



«Levoton tuhkimo», «Sinä ja minä», «Autiotalo» ja «Nahkatakinen Tyttö» on vaid mõned Dingo laulud, mis on ka siinpool Soome lahte hittideks saanud.



Äsja alanud eelmüüki jõuab piiratud arv pileteid, sest korraldajad ei taha võtta kontserdist osasaamise võimalust ka viimase hetke otsustajatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles