Jazzklubis häälestatakse kitarrid kvinti

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Guitar Triot kuuleb reedel Pärnus Endla Jazzklbis.
Viljandi Guitar Triot kuuleb reedel Pärnus Endla Jazzklbis. Foto: Erakogu

Pärast kevadpühade järgset pausi jätkab oma traditsioonilist tuksumist Endla Jazzklubi, kui reedel, 8. mail kuuleb seal Robert Jürjendali ja noori kitarritudengeid Viljandist.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel liidab Viljandi Guitar Trio (VGT) endas kolme kitarritudengit, kes õpivad TÜ Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonnas.

Jalmar Vabarna, tuntud kui ansambli Zetod liider, õpib kitarri pärimusmuusika, Jaan Jaago ja Argo Vals jazz-muusika erialal.

VGT ühine liikumine sai alguse kultuuriakadeemia kitarristuudiost. VGT edastab oma muusikat kvinthäälestusega kitarridel, mille teerajaja on Eestis suurepärane kitarrist, õpetaja ja helilooja Robert Jürjendal, kes ühes trioga Pärnus lavale astub.

"Kvinthäälestusega kitarri puhul on tegemist omanäolise pilliga ja kõlad, mis sellest välja võlutakse, on vaimustavad," lubas Vabarna mõnusaid kontserdielamusi.

VGT esitab enamjaolt Jürjendali ja trioliikmete autoriloomingut, sekka tuntud pärimuspalade arranžeeringuid.

Jazzklubi üritus algab reedel kell 21.30 Teatrikohviku alumisel korrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles