Kas eesti mehele sobib paremini vene naine?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. märtsil toimus Club von Überblingenis «Tsarskaja Ohota».
21. märtsil toimus Club von Überblingenis «Tsarskaja Ohota». Foto: Jelena Rudi

Toomas Verrev arutleb NaisteMaailm.ee suhetekolumnis, kas vene naisega kõlbaks suhet luua ja leiab, et siis kõlbaks, kui eesti naised otsa saaks.

Aprilli lõpp ja mai algus on teadupärast viimastel aastatel olnud kuum aeg. Just eestlaste ja venelaste omavaheliste suhete pärast. Tundub, me oleme nagu kass ja koer, kes pidevalt urisevad üksteise peale. Kohati tundub kujundites mõtlevatele inimesele, et me oleksime ühel maal kui kalad erinevates akvaariumites, kes küll näevad üksteist, kuid kunagi üksteisega suhelda ei saa.

Kuid see on poliitika ja selles kolumnis mind poliitika ei huvita. Suhetest aga küll. Ning suhted erinevate rahvuste vahel, eriti kui me elame nendega samal maal, on põnev ja huvitav teema. Eriti just sisserännanute ja põliselanike vahel. Nagu näiteks Fatih Akini teostes.

Õnneks türklasi väga palju Eestis ei ela. Venelasi on meil aga see-eest rohkem kui küll. Huntingtoni lugenuna ja ka Kopli trammis sõitnuna tean ma, et eestlastel ja venelastel ei ole kultuuriliselt nii palju erinevusi kui sakslastel ja türklastel.

Kuid venelasi ei armastata meil sellegipoolest. Ning ei tasu isegi hakata endale valetama, et armastatakse. Ja ega ei ole ka eriti põhjust, kui aus olla. Isegi olen pea kogu oma varase lapsepõlve Tallinna hoovides vene poistega rüselenud. Kuid hoolimata sellest kuulen ma sageli endasuguse saatusega noorte käest kiidusõnu vene tütarlaste aadressil.

Et nad on nii teistmoodi ja salapärased ja kirglikud ning üldse kuidagi erilised. Kui aus olla, siis meeldib mulle endalegi käia vahel justnimelt vene klubides vaatamas, kuidas slaavi tšikid tantsu vihuvad. Dünaamika täitsa olemas ja elamus garanteeritud.

Siiski ei ole seni saatus mind ühegi vene kaunitariga pikemalt kokku viinud. Ja ei vii ka, sest saatus on nii määranud. Kuid tähtis on vaid see, et olen väitnud korduvalt ja kordades, et mind rahvus kui selline ei huvita.

Kuid hoolimata sellest kardan ma, et kuigi oleme pealtnäha sarnased, on vene rahvuse juures detaile, mis mind mingi aja jooksul härima hakkaks. Ja ma ei räägi vaid legendist, et selle rahvuse esindajad ronivad WCd kasutates jalgadega potile.

Ei ole oluline, kas mul on kunagi olnud vene rahvusest silmarõõm või mitte, aga liigun vene seltskonnas suhteliselt tihti. Küll mittearmuasjades. Oma perverssel moel mulle isegi meeldib, et naised tegelevad seal selgelt n-ö majapidamise ehk tagalaga sellel ajal, kui isased palli mängivad, «tööasju ajavad» või laia lõuaga viina haukavad.

Selles suhtes mulle vene tibid meeldivad. Kuid juba vana tõde on see, et ei ole halba ilma heata. Kurb lugu on see, et nt vene mimmid ei maksa kunagi. Nad ei maksa ei enda, rääkimata siis mehe eest. Ehk siis soorollid on palju karmimalt paigas. Kui pappi ei ole, siis ei ole sa mees ja ongi kõik. Shoping'utest, reisidest, autodest ja kodudest rääkimata.

Ebalust on meie ühiskonnas niigi palju. Ning hoolimata sellest, et minu isikukood hakkab kolmega on minulgi vahel näpud põhjas. Kuigi jah, viimasel ajal mitte eriti, kuid ikkagi. See ei tee aga minu meelest minust vähem isast või siis tagasihoidlikumalt emast natuuri.

Kuid jah, on rahvuseid, kus see ei ole nii. Ja minu meelest on ebakindlust meie ühiskonnas niigi palju, ilma igasuguste majanduslike jamadeta.

Lihtsalt mu mõte on selles, et igasugused eri rahvuste vahelised suhted nõuavad veel rohkem pingutust, kui niisama suhted, mis on niigi kurnavad. St, et nende elushoidmiseks peab niigi pingutama.

Kui kõik on hästi, siis on kõik hästi, kuid mulle meenub seda lugu kirjutades üks dokfilm saksa preilist Angelast ning Derekist, kes pärit Elevandiluu rannikult. Filmi toimumise aegu elasid nad mõlemad Saksamaal ja Derek ei viitsinud väga palju pingutada, st ei tööl käia ega õppida.

Angela loomulikult toimetas siis kahe eest ja oli kurb. Nii selle pärast, et Derek midagi teha ei viitsinud, kui ka sellepärast, et ta käis Angela raha eest joomas ja selle käigus ka juhuslikele kaunitaridele füüsilist armastust jagas.

Derekilt küsiti ka, kui ta keskpäeval telekast jalgpalli vaatas ja õlut jõi, et kuidas ta suhtub sellesse, et Angela on õnnetu. Ta näris laisalt nätsu edasi ja vastas laisalt, et kui Angela on õnnetu, siis peaks ta vaid ütlema, et soovib seksi ja juba ta ongi Dereki suguliikme otsas õnnelik.

Erandeid ju krt on. Selles ma ei kahtle. Kuid milleks elada oma elu raskemalt, kui võib ka lihtsamalt. Samas ei õpeta ma juba ammu kedagi. Ning jah, kui vene isastega meil ei klapi, siis vähemalt emastega võiks ju hädapärast «integreeruda» küll, siis kui enam ühtegi tublit eesti naist Eestisse jäänud ei ole, kuna nad on ühte heitnud mõne järjekordse Ahmedi, Muhhamedi või Derekiga...

Muuseas ka meesteajakirja FHM Eesti lugejad valisid selle aasta kõige seksikamaks naiseks kergejõustiklase ja Euroopa meistri Ksenija Balta.

Mida arvad sina, kas vene tšikk on kuumem kui eesti kaunitar?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles