Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Ammende villa juhib Eesti gurmeerestoranide edetabelit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Andris Tammela
Copy
Ammende Villa.
Ammende Villa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Restoranide tunnustamiseks auhinda "Hõbelusikas" jagav mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia koostas Eesti restoranide edetabeli, mille ühes pingereas troonib Pärnu Ammende villa ja teises on ära märgitud itaalia restoran Si-Si.

Pingerea koostasid enam kui kuue kuu jooksul üle Eesti restorane hinnanud eriettevalmistuse saanud 80 kohtunikku, külastades 200 söögikohta Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Otepääl, Setumaal ja Saaremaal.

Kohtunikeks valiti inimesed, kes on oma elu või töö tõttu paljude maade toidukultuuriga hästi kursis.


Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda "Hõbelusikas". Auhinna eesmärk on esile tõsta toidu- ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.

Eesti restoranide edetabel
Restoran Ö, Chedi, Ribe, In Studio Vinum, Controvento, La Bottega, Kadriorg, Gloria, Moses, Muuseum, Pärnu Si-Si, Pegasus, Balthazar, Senso, Karl Friedrich, Bonaparte, Sisalik, Namaste, Troika, Gianni, Dominic, Kolkja küla Sibularestoran, Monaco, Novell, House, Elevant, Nero.

Eesti gurmeerestoranide edetabel
Pärnu Ammende Villa, Stenhus, Tschaikovsky, Bocca, Egoist, Bonaparte, Pädaste Meremaja, Nevskij, Kolm Õde, Vertigo, Volga.

Eesti kohvikute edetabel
Le Bonaparte kohvik, C'est la vie kohvik, NOP, Anneli Viik, Chocolaterie, Chocolats de Pierre, kohvik Crepp, Josephine, Museum Lounge, Cafe Truffe, Cafe Mademoiselle, Vinoteek Musi.

Tagasi üles