Kohtunikeks valiti inimesed, kes on oma elu või töö tõttu paljude maade toidukultuuriga hästi kursis.
Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda "Hõbelusikas". Auhinna eesmärk on esile tõsta toidu- ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.
Eesti restoranide edetabel
Restoran Ö, Chedi, Ribe, In Studio Vinum, Controvento, La Bottega, Kadriorg, Gloria, Moses, Muuseum, Pärnu Si-Si, Pegasus, Balthazar, Senso, Karl Friedrich, Bonaparte, Sisalik, Namaste, Troika, Gianni, Dominic, Kolkja küla Sibularestoran, Monaco, Novell, House, Elevant, Nero.
Eesti gurmeerestoranide edetabel
Pärnu Ammende Villa, Stenhus, Tschaikovsky, Bocca, Egoist, Bonaparte, Pädaste Meremaja, Nevskij, Kolm Õde, Vertigo, Volga.
Eesti kohvikute edetabel
Le Bonaparte kohvik, C'est la vie kohvik, NOP, Anneli Viik, Chocolaterie, Chocolats de Pierre, kohvik Crepp, Josephine, Museum Lounge, Cafe Truffe, Cafe Mademoiselle, Vinoteek Musi.