Selle nädala viimases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi muusik ja naljamees Viljar Rosin, kes tegi kõik oma toidud võimalikult lihtsad, et ta ka ise kõike süüa saaks.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Viljar tegi kõik toidud võimalikult lihtsad
Viljar on pikaaegne Viljandi Kultuuriakadeemia tudeng, kes on vahelduva eduga erinevatel erialadel koolis käinud juba viis aastat. Varem õppis Viljar laulmist, kuid hetkel on ta läinud üle basskitarri erialale. Viljar on pärit Võrust, kus ta alustas juba noorena bändi tegemist. Praeguseks mängib Viljar vähemalt kuute erinevat instrumenti ning tegutseb aktiivselt kahes ansamblis. Lisaks teeb ja salvestab ta üksinda enda laule oma väikeses improviseeritud stuudio/elutoas, mis on ehitatud viie peale jagatava korteri elutoa nurka. Viljar on küll ise suur mees, kuid huvitaval kombel on väga palju asju, mida ta ei söö. Lühidalt võib ta dieedi kokku võtta nii: kartul, liha, makaronid ja erinevad vägijoogid.
1. eelroog – Kartulisalat
Vaja läheb:
kartul
vorst
muna
hapukoor
majonees
herned
kurk
Valmistamine:
Keeda eraldi kartulid, munad ning haki väikesteks tükkideks. Kastme jaoks sega kokku majonees, hapukoor ning lisa ka soola. Soovi korral võib lisada ka sinepit. Sega kaste kokku tükeldatud kartulite, vorsti, muna, herneste ja kurkidega.
2. eelroog: Röstsaiad
Vaja läheb:
sai
juust
õllepunnid
majonees
ketšup
Valmistamine:
Lõika paksud juustuviilud ning poolita õllepunnid pikkupidi. Aseta saiaviilude vahel ning pane rösteri vahele. Kastme jaoks sega kokku majonees ja ketšup.
Põhiroog: Klassikaline ahjukana riisi ja majoneesiga
Vaja läheb:
ahjukana
riis
majonees
Valmistamine:
Osta poest eelmaitsestatud grillkana või maitsesta kana vastavalt enda soovidele. Pane kana eelsoojendatud ahju 180 kraadiga umbes tunniks ja kahekümneks minutiks. Olenevalt kana suurusest. Keeda riis. Serveeri grillkana koos riisi ja majoneesiga.
Magustoit: Küpsisekook
Vaja läheb:
küpsised
šokolaadikreem
hapukoor
kohvi
Valmistamine:
Valmista kohvi. Kasta küpsis kohvi sisse ja aseta üksteise kõrvale taldrikule või kandikule. Šokolaadikreem tee mikrolaineahjus vedelaks ning sega hapukoorega. Valminud segu laotada ühtlase kihina küpsiste peale. Seejärel panna järgmine kiht kohvis leotatud küpsiseid jne. Pealmine koogi kiht katta samuti šokolaadikreemi ja hapukoore seguga ning soovi korral võib ka dekoreerida puhta hapukoorega. Jätta kook külmkappi seisma vähemalt kaheks tunniks. Soovitatavalt kauemaks.