Milline näeb välja Pistoriuse vannituba?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Maailma meediasse on jõudnud fotod Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja Oscar Pistoriuse kodus asuvast vannitoast, kus Pistorius oma tüdruksõpra Reeva Steenkampi tulistas.

Luksuslik vannituba on nüüd krimiuurimise keskpunktis, edastab Daily Mail.

Krimiuurijad rekonstrueerisid Steenkampi viimased eluhetked selles vannitoas.

Prokuröride sõnul püüdis naine Pistoriuse eest varjuda ja jäi vannituppa lõksu. Pistoriuse kinnitusel tõusis naine öösel voodist, et vannituba kasutada, kuid ta ei teadnud seda, vaid pidas Steenkampi murdvargaks.

Pistoriuse sõnul arvas ta, et keegi on majja tunginud Samas aga oli tualeti uks kinni ning vannitoas ei olnud kedagi näha. Siis aga kuulis mees tualettruumis liikumist.

«Mind tabas paanika ja hirm, et WC-s on sissetungija. Oletasin, ta sisenes vannitoa akna kaudu,» lausus sportlane uurijatele.

Prokurörid kirjeldasid, et Pistorius võttis relva, kinnitas oma kunstjalad ning tulistas läbi WC ukse neli lasku, millest kolm tabasid naist, kes sai vigastada pähe, kätte ja puusa.

Pistoriuse sõnul lõhkus ta kriketikurikaga vannitoa ukse sisse ning leidis eest vigastada saanud ja vereloigus olnud naise.

Pretoria kohtus olid nii kaitse kui ka süüdistaja põhirõhk vannitoas toimunul.

Prokurör Gerrie Neli sõnul oli Steenkamp juba varem tulistamise tõttu vigastada saanud ja ta otsis vannitoast varju.

«Pistorius oli relvastatud ning ta liikus seitse meetrit ja tulistas juba kannatad saanut, kui viimane oli WC-s. Kui ma võtan relva, liigun mõned meetrid ja tapan kellegi, siis on see ettekavatsetud,» sõnas prokurör.

Ta lisas, et Steenkamp oli ruumis, mille suurus oli 1,4 korda 1,14 meetrit ning tal ei olnud põgeneda mitte kuhugi.

Pistoriuse advokaadi Barry Roux sõnul ei olnud tegemist mõrvaga, sest maailmas on aset leidnud palju juhtumeid, kus mehed on oma pereliiget murdvargaks pidanud ja teda tulistanud. Ta jätkas, et Pistorius murdis hiljem WC ukse maha, et tüdruksõpra aidata.

Sportlase sõnul ei pannud ta tuld põlema, vaid haaras relva ning suundus vannitoa suunas, kust kostus helisid. Samuti hüüdis ta naisele, et see politseisse helistaks.

Pistorius hakkas kodus relva käepärast hoidma pärast seda, kui ta oli saanud tapmisähvardusi.

Pilte ja vannitoas toimunu rekonstruktsiooni vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles