Selgus põhjus, miks Chase & Status Eestisse tuleb

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrius Videnski
Andrius Videnski Foto: promo

Andrius Videnski on ürituste korraldaja ning DJ, kes on üle 15 aasta aktiivselt tegutsenud nii Eestis kui pea igas maailmajaos. Ta on toonud Eestisse esinema artiste nagu Franz Ferdinand, Moby, Jazzanova, Calvin Harris, Taka Boom, Mr. Oizo, Jazzie B from Soul II Soul, Sam Obernik, Katherine Ellis, Kym Mazelle,  Midnight Magic jpt. Veebruaris toimub Andriuse juhtimisel suur drum’n’bass üritus, kus astub üles viis eestimaist ja kolm välismaist artisti. Kuidas see käib?

(Saku Suurhallis toimuval üritusel astuvad üles Chase & Status feat MC Rage, Delta Heavy, KillSonik, Planeet, S.I.N, MHKL & K-Sein).

Millest ürituse korraldamisel alustad?

Kõigepealt peab olema hea idee ja seejärel kuulan oma sisetunnet, kas see idee ka kannab või mitte. Kui ei, siis timmin teda nii kaua, kuni kannab või loobun sootuks. Lihtsalt tegemise pärast pole ma eriti kunagi viitsinud midagi korraldada.

Kuidas leiad kontakti välisartistidega?

Oma 16 tegutsemisaasta jooksul muusikaäris olen suutnud luua mitmeid väga olulisi sõprussuhteid ja tööalaseid suhteid erinevate inimestega, nende hulgas pikk nimekiri artiste, agente, lihtsalt väga laia tutvusringkonnaga võtmeisikud - see on minu töö juures ülioluline.

Eelistan alati artistidega võimalikult otse suhelda, luua esimese sooja, kuid professionaalse kontakti ja jagada infot toimuva kohta.

Kas agentuuridega on lihtne koostööd teha?

Nii ja naa. Ma saan väga hästi aru agentuuride mõttest, kuna suur osa artiste on kaunishinged ega ole vastutustundlikud. Aga kahjuks on päris paljud agendid nii suure egoga, et tihti ei saa aru, kumb see Madonna on, tema ise või tema artist. Üritan selliseid võimalikult palju vältida, kuid alati ei ole see võimalik ja siis tuleb lihtsalt väga kannatlik olla.

Millised on riskid, mida ürituse korraldaja enda kanda võtab?

Eelkõige majanduslik risk, kas siis enda rahakoti või ürituse rahastaja ees - olenevalt sisust võib see ulatuda kosmilistesse suurustesse. Teiseks hindan mina väga kõrgelt riski jääda artisti ja tema esindaja ees häbisse, kui ei olda suuteline üritust edukalt läbi viima ja artistiga professionaalselt ümber käima. Eriti just see viimane jutt levib kuluaarides kulutulena ja nii ei pruugi sul mitmed tuleviku projektid enam toimuda, kuna sinuga koostööd välditakse.

Kuidas neid riske hajutada?

Majanduslike riskide hajutamiseks peab enne plaanid selgeks tegema ja läbi arvutama, kas asjal üldse mõtet on. Ja seda pigem pessimistlikult hinnata.

Artistidega ning ürituse tehnilise poolega peaksid eranditult tegelema inimesed, kes selleks suutelised on. Paraku näen Eestis pidevalt, kuidas lihtsalt suure korraldamissooviga kogenematud inimesed lendavad nö suurelt peale ja lõpetavad sügavas kaevus. See teeb halba neile ja meie meelelahutusasutuste mainele üldiselt.

Veebruaris on Eestisse tulemas hetkel kuulsaim trummi ja bassi produtsentide duo Chase & Status. Kui lihtne oli neid Eestisse esinema saada?

Kuna nad on siiski omas žanris maailma tipud, siis ise nad oma asjadega ei tegele ja nende eest vastutab suur agentuur. Seega on vajalik täita hulk pabereid, läbida erinevad etapid ja ka kaubelda. Kui aga saad aru, mida vaja teha on, siis midagi kaelamurdvat pole.

Chase & Status on ka varem eestis käinud - miks uuesti?

Kuna nad on jätkuvalt väga kuumad nimed, siis tahetakse neid sarnaselt muule maailmale ka Eestis väga näha. Kasvõi uuesti. Pealegi ei pääsenud mitte kõik fännid neid viimati vaatama.

Publiku hulgast on kostunud ka pelglikke hüüdeid - kas uue korraldajana suudad vältida eelmiste apsakaid?

Olen nende eelmiste maaletoojate apsakatega kursis ja päris kindlasti samasse auku ei astu. Tegemist oli nii ilmselgete reeglite vastu eksimisega, et pea igaüks suudab teha paremini.

Kuidas on korraldatud turvalisus?

Väga professionaalselt. Turvateenust antud üritusel pakub väga suure kogemustepagasiga G4S ja kõik sissepääsud-väljapääsud on põhjalikult läbi mõeldud.

Eesmärk on jätta inimestele positiivne mälestus ja vältida pikki järjekordi, trügimisi, kõikvõimalikke õnnetusi. Saku Suurhalli eeskiri lisaks näeb ette juba selliste ürituste puhul päris suure armee turvamehi, et maandada kõiki riske.

Kuidas tagate, et publikul ei tule pikalt sissepääsu oodata?

Sest sissepääse on tehtud piisavalt.

Millised on Chase & Statuse kõige kurioossemad nõudmised lava taha?

Krokodille ja žonglöörivaid karusid nad õnneks ei taha, aga väga suures koguses erinevaid vägijooke küll. Tekkis mõte neile ka juba see õllekäru kaasa anda, sest ilmselgelt ei jaksa nad kambaga seda kõike Eestis ära tarbida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles