«Õhtusöök viiele» retseptid: Egert mõtles välja omapärase magustoidu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egert Rohtla
Egert Rohtla Foto: Christo Neemre

«Õhtusöök viiele» alanud nädala avasaates võõrustas külalisi suupillivirtuoos Egert Rohtla.

Egert on 23-aastane Viljandi Kultuuriakadeemia tudeng, kes õpib draamanäitlejaks, ent saab hakkama väga paljude erinevate ametitega. Näiteks mängib ta suurepäraselt diatoonilisi suupille, on loodusmatkadel giidiks ning teeb sõbraga ühiskonnakriitilist internetisaadet «Tuhatoos». Egert on oma olemuselt väga seltskondlik ning oma terava huumori ning omapärase suhtlemislaadiga võidab ta kiiresti kõikide seltskonnas olevate inimeste poolehoiu. Kuigi Egerti puhul võib alguses jääda mulje, et ta on vaikne ja väga seltskonnas kaasa rääkima ei kipu, siis tegelikult oskab ta alati õige koha peal lisada repliigi, mis kõigi tuju tõstab.

1. eelroog - Heeringas hapukoore ja sibulaga

Vaja läheb:

heeringas

sibul

hapukoor

Valmistamine:

Heeringas ja sibul tükeldada, valada peale hapukoor.

2. eelroog: Hakklihasupp

Vaja läheb:

hakkliha

kartul

porgand

puljong

sibul

lillkapsas

brokkoli

sool

Valmistamine:

Panna hakkliha keema, koorida vaht pealt ja lisada porgand ning puljongipulber. Maitse järgi soola. Lasta mõni minut keeda ja lisada kartul, sibul ning lillkapsas ja brokkoli. Serveerida soovi korral hapukoorega.

Pearoog: Kana sinepikastmes

Vaja läheb:

kanafilee

roheline sibul

sinep

kohvikoor

suhkur (või mesi)

sool

paprika

pakk spagette

Valmistamine:

Esmalt praadida sibul ja paprika, seejärel kana. Koore sisse segada tunde järgi sinep, sool ja mesi. Segada kõik kuumal pannil kokku ja valmis. Serveerida koos keedetud spagettidega.

Magustoit: Külmutatud banaanitükid kondenspiimaga.

Vaja läheb:

banaanid

kondenspiim

Valmistamine:

Banaanid lõigata kuubikuteks ja asetada tunniks või enamaks sügavkülma. Hetk enne serveerimist valada üle kondenspiimaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles