«Õhtusöök viiele» alanud nädala avasaates võõrustas külalisi suupillivirtuoos Egert Rohtla.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Egert mõtles välja omapärase magustoidu
Egert on 23-aastane Viljandi Kultuuriakadeemia tudeng, kes õpib draamanäitlejaks, ent saab hakkama väga paljude erinevate ametitega. Näiteks mängib ta suurepäraselt diatoonilisi suupille, on loodusmatkadel giidiks ning teeb sõbraga ühiskonnakriitilist internetisaadet «Tuhatoos». Egert on oma olemuselt väga seltskondlik ning oma terava huumori ning omapärase suhtlemislaadiga võidab ta kiiresti kõikide seltskonnas olevate inimeste poolehoiu. Kuigi Egerti puhul võib alguses jääda mulje, et ta on vaikne ja väga seltskonnas kaasa rääkima ei kipu, siis tegelikult oskab ta alati õige koha peal lisada repliigi, mis kõigi tuju tõstab.
1. eelroog - Heeringas hapukoore ja sibulaga
Vaja läheb:
heeringas
sibul
hapukoor
Valmistamine:
Heeringas ja sibul tükeldada, valada peale hapukoor.
2. eelroog: Hakklihasupp
Vaja läheb:
hakkliha
kartul
porgand
puljong
sibul
lillkapsas
brokkoli
sool
Valmistamine:
Panna hakkliha keema, koorida vaht pealt ja lisada porgand ning puljongipulber. Maitse järgi soola. Lasta mõni minut keeda ja lisada kartul, sibul ning lillkapsas ja brokkoli. Serveerida soovi korral hapukoorega.
Pearoog: Kana sinepikastmes
Vaja läheb:
kanafilee
roheline sibul
sinep
kohvikoor
suhkur (või mesi)
sool
paprika
pakk spagette
Valmistamine:
Esmalt praadida sibul ja paprika, seejärel kana. Koore sisse segada tunde järgi sinep, sool ja mesi. Segada kõik kuumal pannil kokku ja valmis. Serveerida koos keedetud spagettidega.
Magustoit: Külmutatud banaanitükid kondenspiimaga.
Vaja läheb:
banaanid
kondenspiim
Valmistamine:
Banaanid lõigata kuubikuteks ja asetada tunniks või enamaks sügavkülma. Hetk enne serveerimist valada üle kondenspiimaga.