Einar Kuusk läks annetatud raha toel Hollywoodi õnne otsima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Kuusk.
Einar Kuusk. Foto: Kuvatõmmis

Paljud algajad eesti filmitegijad on unistanud vaesusest välja murda ja vändata teispool ookeani maailmatasemel filme - sama mõtet mõlgutas sügiseses masendushoos ka saare noormees Einar Kuusk, kogus piletiraha kokku ja põrutas Los Angelesse unistust täitma.

Nüüd otsib ta suurlinnas tööd ja rahastust jaapani koomiksil põhineva suurejoonelise fantaasiafilmi projektile, kirjutab Õhtuleht.

Valjalast Turja külast pärit 23aastane Einar on muu hulgas monteerinud Kene Verniku ja Marvi Vallaste muusikavideoid ning jõudnud oma paroodiaklippidega tuntud kanada näitleja ja koomiku Tom Greeni telešõusse.

«Ma olen videomontaaži, kinematograafia ja stsenaariumide kirjutamise tänu internetile ja tehnika kättesaadavusele kõik ise õppinud - sealt edasi on vaja ainult kogemust, nahaalset julgust ja enesekindlust,» usub Einar, kes peab praktikat filmiharidusest ülemaks.

Kodumaal pole filmiinimestel tema meelest piisavalt väljundeid. «Eestis ei liigu küllalt palju raha ja on liiga vähe inimesi suure filmitööstuse tekkeks, seega vähem võimalusi. Idee Hollywoodi minna tuli mul juba lapsepõlves. Olin juba siis kindel, et see on õige koht, kus ennast loominguliselt väljendada ja leida need enda inimesed, kes jagaksid sama kirge sama tugevalt,» räägib Einar.

Einar Kuusk asub youtube'is siin. Facebookis saab tema toimetustega kursis püsida siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles