Neljapäevases «Õhtusöök viiele» kokkas komisjonipoe Trendikas Minni noor eestvedaja Elise, kes võttis ette keerulised toidud ja tegi neid kõiki esmakordselt.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Elise võttis ette keerulised toidud
Elise Metsvaht on noor ambitsioonikas neiu, kes on üks komisjonikaupluse Trendikas Minni juhtidest. Trendika Minni stiilne sisekujundus ja eriline pakutav rõivakollektsioon on paljuski just Elise väga valiva ja kriitilise olemuse tulemus. Kriitiline on Elise ka toitude suhtes, sest ta ei armasta võõramaiseid toiduaineid ja peenutsevaid roogasid, vaid lihtsaid koduseid maitseelamusi. Elise on väga töökas neiu, kes on oma aja jaganud peamiselt tööde vahel. Suurima osa ajast veedab Elise oma poes, öötunnid mööduvad aga tihti ööklubis, kus ta teenib lisaraha baaridaamina.
1.eelroog: PÖFF ehk Boeuf a la tartare
Vaja läheb:
250g veise välisfileed
200g boeufi kastet
2 punast sibulat
3 soolakurki
3 munakollast
4 vürtsikilu
kappareid
röstisaia
1 tl suvist ürdisegu
1 sl tüümiani
Valmistamine:
Maitsesta hakkliha tugevalt soola ja pipraga. Lisa pressitud küüslauk, viie pipra segu, terav ketšup, hakitud punased sibulad, kapparid, soolakurk, vürtsikilu ja munakollased. Vormi kätega biifsteek, aseta taldrikule ja vajuta keskele lohk. Lohku aseta toores munakollane. Kaunista hakitud punase sibula, vürtsikilu ja soolakurgiga. Serveeri röstitud või praetud saiaga.
2.eelroog: Väejuhi suutäis ehk Caesari salat kanaga
Vaja läheb:
Salat:
500g kanafileed
15 kirsstomatit
1 pall jääsalatit
saiakuubikuid
oliiviõli
küüslauku
Caesari kaste:
vürtsikilu
küüslauku
parmesani juustu
munarebu
sidrunimahla
mett
Valmistamine:
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ning aseta suurele vaagnale või salatikaussi. Prae kanalõigud. Küüslaugukrutoonide valmistamiseks rebi saiaviilud tükkideks, nirista peale oliiviõli ning puista hakitud küüslauku. Pane saiad 180 kraadi juurde umber 7 min ahju. Salatikastme tegemiseks peenesta küüslauk, parmesani juust ja vürtsikilu uhmris hästi peeneks. Lisa toores munarebu, sidrunimahl, mesi, natuke soola-pipart ning vispelda/peenesta kaste ühtlaseks. Nirista vähehaaval, samal ajal kastet segades, juurde oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kastet salatilehtedele, puista peale riivitud parmesan ning sega salat kastmega läbi. Lisa küüslaugukrutoonid, kana ja serveeri.
Pearoog: Täidetud pallid salatiga ehk Hakklihapallid vutimuna ja värske salatiga
Vaja läheb:
500g kodust hakklihasegu
2 valget sibulat
2 küüslauguküünt
120g saiapuru
1 muna
100 ml vahukoort
pipart
lüüslaugusoola
5 vutimuna
värske salat
Valmistamine:
Haki küüslauk ja sibul hästi peeneks. Lisa hakklihale, sibul, küüslauk ja muna, seejärel tükeldatud sai ja vahukoor. Maitsesta soola, pipraga. Klopi kõik hoolikalt läbi. Tainast vooli ümarad pallikesed, kuhu sisse peida vutimuna ja suru avaus kinni. Pruunista hakklihapallid pannil kuumas õlis mõlemalt poolt umbes 3 min ja tõsta sõltuvalt kotlettide suurusest 10-15 minutiks ahju järelküpsema. Serveeri hakklihapalle värske salatiga.
Magustoit: Maasikasorbett
Vaja läheb:
500g külmutatud maasikaid
20g basiilikut
1½ laimi
½ sidrunit
100g apelsinimahla
60g Monin passion fruit siirupit
piparmündilehti
suhkrut
Valmistamine:
Püreesta saumiksriga külmutatud tükeldatud maasikad ja apelsinimahl. Lisa Monin passion fruit, laimimahl, sidrunimahl, basiilik ja segage ühtlaseks massiks. Pane segu külmakindlasse kaanega nõusse ning tõsta tunniks ajaks sügavkülma.