Indias valmistas kuuskümmend kokka 13 tonni riisitoitu, lootes oma rekordiga jõuda Guinnessi rekordite raamatusse.
Galerii: hindud valmistasid 13 tonni riisitoitu
Rekordkoguses toidu valmistamisel kasutati 3000 kilogrammi basmati riisi, 85 kilogrammi tšillipipart, 1200 liitrit õli ja 3650 kilogrammi juurvilju, mis kõik keedeti Guinnessi rekordi raamatu esindaja silme all roaks, kirjutab newkerala.com.
Toitu keedeti roostevabast terasest 4,87 meetri kõrguse nõu sees, mis oli tõstetud ligi meetri kõrgusele koldele. Kokkadel olid seljas tule- ja kuumuskindlad ürbid ning nad segasid toitu puust mõladega, mis meenutasid aere.
«Kokad lisasid toidule ka «sõrmeotsatäie soola». Tegelikult vajas 13 tonnine roog 86 kilogrammi soola,» sõnas ürituse korraldaja Gurnam Arora.
Ta jätkas, et sponsoritele anti võimalus valada suurde nõusse toidu valmistamiseks vajalik kogus, 6000 liitrit vett ja nad said oma käega panna ka maitseaineid.
Rekordi püstitamist jälginud said sümboolse summa eest valminud toitu maitsta.