Laulukoor Koit tähistab juubelit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidu koori dirigent Allar Jakobson.
Koidu koori dirigent Allar Jakobson. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Küünlapäeval, 2. veebruaril 140-aastaseks saanud segakoor Koit annab laupäeval kell 16 Viljandi kultuurimajas juubelikontserdi.

Koidu dirigent Allar Jakobson, mis laule koor oma juubeli puhul laulab?

Alustame Mihkel Lüdigi Koidule pühendatud «Koiduga», nagu kooril on terve sajand kombeks olnud. «Laulud nüüd lähevad kaunimal kõlal...» - see on nii ilus! Sinna kõrvale on kohe panna Ülo Vinteri «Helisev päev», mis on tõeliselt kaunis laul kevadest ja lõolaulust.
Meie juubeliaasta ühtib alati Eesti laulupeoga, sest koor asutati ju 1869. aastal, ainult mõni kuu enne esimest laulupidu. Tähendab oma juubeli aastal peame õppima laulupeolaule ja valmistuma ka maakondlikuks laulupeoks, aga veel on laulud, mida me puht ise tahame mitmesugustel kontsertidel esitada.

Kas kontserdi kavas kuuleb ka midagi suure laulupeo kavast?

Ikka, näiteks Piret Ripsi laulu «Mehed ja naised» ja Urmas Lattikase pala «Väikene maa». Aga kuuleb ka uudislikku, näiteks Tauno Aintsi loodud põimikut «Tulge kokku, külalapsed!», milles on koos hulk vanu armsaid laule.

Kas ootate külalisi?

Kuidas siis teisiti. Meie sõpruskoorid on Atsalama Mäetaguselt ja Võru Tervis. Loodame, et sõbrad vähemalt oma esinduse saadavad. Ehk tuleb meid kuulama ka mõni laulja oma maakonna koorirahva hulgast.
Raudna kooli laululapsi ei saagi vist külalisteks nimetada, sest Koidu dirigent Eda Anton on ühtlasi Raudna kooli lauluõpetaja. Kalmetu kooli vilistlaskoorigi ei oska ma külaliseks pidada.
Kas on ka üllatusi?
Pean meeldivaks üllatuseks koori lauljate laste ülesastumist. Kristel Marand laulab ja mängib saksofoni ning Mai Muttika mängib koos oma tütrega neljal käel klaverit. Loodan lauljate lastest koorile järelkasvu, meil on praegu ju ainult 29 lauljat.

Kas Koit laulupeole pääseb?

Väga loodan, kuid ma ei taha spekuleerida. Kooride laulupeoeelsed katsumised pole veel lõppenud ja järelikult on ka vastus saamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles