Piilu, kuidas valmis uus Eesti film «Elavad pildid»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Oja, mõtlik kinomehaanik Julius filmis «Elavad pildid».
Tõnu Oja, mõtlik kinomehaanik Julius filmis «Elavad pildid». Foto: Kuvatõmmis

Juba järgmise nädala neljapäeval, 21. veebruaril jõuab kinodesse Hardi Volmeri ajalooline armastusfilm «Elavad pidlid». Filmi üheks peategelaseks on korter Tallinna vanalinna majas.

Kuna tegevus toimub läbi terve 20. sajandi, siis on korter pidevas muutumises. Erinevad ajastud peegeldavad erinevaid stiile, maitseid ning iseloomustavad olusid, milles inimesed parasjagu elasid.

Et anda edasi filmi režissööri ja kunstniku visiooni võimalikult detailitruult, tuleb korter igaks ajastuks nullist üles ehitada. Kui keegi peaks küsima, et kus see korter Tallinna vanalinnas siis täpselt asub, tuleks vastata, et kinokunst on üks kaval illusioonide loomise meister.

Filmis mängivad Ita Ever, Aarne Üksküla, Anu Lamp, Tõnu Oja, Sandra Uusberg, Priit Võigemast, Marika Vaarik jt. Filmi kunstnik on Kalju Kivi, rekvisiitor Karin Tetsmann.

Filmi Facebooki leht asub SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles