Eino Baskin: riik on sõber, aga valitsus mitte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Baskin
Eino Baskin Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sõbrapäeval, vabariigi sünnipäeva eel tahaks mõelda, et meie riik on samuti sõber, kellele raskel hetkel loota - olgu siis abile haiguse korral või kaitsele kriminaalide eest, kirjutab ajakiri Naised, esitades lavastajale Eino Baskin (Keskerakonna liige alates 1998 - toim.) küsimuse - kas me tegelikult ikka saame riigi peale kindlad olla...

«See on väga kahemõtteline küsimus, sest riiki ja valitsust ei saa ühte patta panna. Riigi kohta ei saagi tegelikult küsida, kas ta on inimese sõber, sest riik on see maa, kus inimene elab ja kus inimene on reeglina sündinud - see on kodumaa ja inimesed ju armastavad oma kodu,» räägib Basikn.

«Valitsus, kes meie riigis hetkel valitseb, pole aga kohe kindlasti eestlaste sõber. Kuidas ta saabki olla sõber, kui meie inimesed elavad poolnäljas, isegi lastel pole süüa, artsiabi on läinud üle mõistuse kalliks ja kõik need muud sotsiaalprobleemid, millega meie inimesed igapäevaselt heitlevad...»

«Nüüd veel need lisandunud hiiglasuured elektriarved, mille maksmine käib inimestele üle jõu,» lisab Baskin, märkides, et valitsuse eliiti kõik need inimeste probleemid lihtsalt ei huvida, sest nad elaksid justkui kusagil teises maailmas, ega näe, mis tegelikult rahvaga toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles