Soome rahvusringhäälingu stuudiouuendus läks maksma üle viie miljoni euro?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rahvusringhäälingu stuudiouuendus läks maksma üle viie miljoni euro?
Soome rahvusringhäälingu stuudiouuendus läks maksma üle viie miljoni euro? Foto: SCANPIX

Soome rahvusringhääling YLE uuendas stuudiote välimust ja tehnikat ning nüüd ilmnes, et uuendus läks maksma rohkem, kui esialgu selle kohta paljastati.

Esmalt öeldi, et kogu uuendamisele kulus kokku 600 000 eurot, edastab iltasanomat.fi.

Nüüd aga selgus, et kümnele stuudiole uue ilme andmine läks maksma 600 000 eurot ning uuele tehnikale kulus viis miljonit eurot.

«Nagu teatasime, läks tehnikauuendus maksma viis miljonit eurot. Need kulutused ei ole seotud välimuse muutusega, vaid ainult tehnikaga,» sõnas YLE esindaja Atte Jääskeläinen.

Ta lisas, et stuudiote tehnikapool vajas välja vahetamist, kuna see oli 12 aastat vana ning aegunud. Aste astmelt võeti uus tehnika viimase aasta jooksul kasutusele.

Ka muretseti 200 000 eurot maksvaid robotkaamerad.

YLE investeerib aastas 25 – 30 miljonit eurot televisioonitehnikasse, millest suur osa moodustavad automaatikaseadmed ja robotid.

Soome rahvusringhäälingu esindaja siiski ei paljastanud, kui palju stuudiote renoveerimisele kulutati.

«Kulutusi tuleb eraldiseisvatena näha, mitte ühe suure summana. Ma ei saa paljastada, kui palju kogu uuendus maksma läks,» teatas Jääskeläinen.

Pabermeedia esindajate sõnul püüab YLE vassida, kuna renoveerimisele kulutati märgatavalt rohkem, kui paljastatakse. YLE tegi 95 protsenti uuendustest viimase kolme aasta jooksul.

Sellel aastal aga jõustus Soome ringhäälingumaks, mille abil tagatakse rahvusringhäälingule aastas 500 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles