Cirque du Soleil avab ööklubi! Kas sina oled valgust näinud?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cirque du Soleil avab Las Vegases ööklubi LIGHT
Cirque du Soleil avab Las Vegases ööklubi LIGHT Foto: Cirque du Soleil

Aprilli lõpus avatakse Las Vegases uus ööklubi The LIGHT - omanäoline pidutsemiskoht, mille taga on Cirque du Soleil’ meeskond. Erakordse, kirgliku ja loomingulise õhkkonna ja meeleoluga The LIGHT’i iseloomustab tipptasemel produktsioon ja maailmatasemel DJ-nimistu. Elektrooniline tantsumuusika on olnud alati osaks Las Vegase klubimaastikust, kus suurnimedest DJ-d mängivad erinevates klubides. Nüüd on selle austajatel aga olemas üks ja kindel püsiv koht.

Las Vegase suurima tantsupõrandaga klubi külastajatele lubatakse iga kord täielikult erinevat ööelu-kogemust, mis kunagi ei kordu, sest korraldajate ja klubi omanike sõnul on võimalused, mis kõik The LIGHT klubis juhtuda võib, lõputud. Iga resident-DJ õhtu hakkab koosnema absoluutselt uuest sümbioosist valguslahendustest, akrobaatilistest trikkidest ja muusikast, pakkudes üleni uut kogemust. Uues ööklubis on kaasatud teatraalseid elemente, mida tavapäraselt sellistes kohtades ei näe – võimalik näha nii lae all trikke sooritavaid kondiväänajaid ning meeliköitvaid keeruliste lahendustega valgusshowsid. «Sarnaselt meie eelnevatele eriprojektidele hakkab The LIGHT tööle laborina, pakkudes uusi ja erinevaid loomingulisi võimalusi ja lahendusi. The LIGHT on justkui teatrietendus muusikaga,» kommenteeris Cirque du Soleil’ asutaja Guy Laliberté.

Uus klubi on juba sõlminud lepinguid mitmete elektroonilise muusika tippnimedega - esimestena astuvad The LIGHT’i puldi taha sellised maailmakuulsad DJd nagu Skrillex, Sebastian Ingrosso, Alesso, Zedd ja Baauer.

«Vaimustusin koheselt Cirque du Soleil’ visioonist ja loomingulisusest. Reeglina peame selleks, et enda esinemistel produktsiooni kallal kätt valgeks saada, mängima staadionimastaabis kontsertidel ja festivalidel. Nüüd aga antakse meile oma meeskond, kellega koos saame uusi ideesid välja töötada ning just selle kõige keskmes, kus muusika tekib… klubi tantsupõrandal. Ma olen väga elevil!» sõnas Sebastian Ingrosso.

«The LIGHT Skrillex’i show saab toimuma vaid Las Vegases. Tahan, et see oleks täielikult uut ööklubi iseloomustav, sest selle ülesehitus on võimalik enda maitse järgi kohaldada, pannes kogu show ise viimse detailideni kokku. See on lihtsalt ulmeline. Selle klubi puhul meeldib mulle see, et nad saavad tõesti kõike teha. Seega jääb minu kätesse äärmuseni suurendada võimsa show dünaamikat koos kõigi nende veidrate kellade ja viledega. Kirsiks tordil ka vastav eelarve, mis lubab seda kõike luua,» ütles Skrillex.

«Kõrgtasemeliste tantsuetenduste loomine on pikka aega tõusvas joones liikunud. Swedish House Mafia showd hõlmavad kuid  kestvat ettevalmistusaega. Antud juhul aga pannakse produktsioon paika seal, kus see kõik alguse on saanud – klubi tantsupõrandal. See pole meeletult suur areen, see on klubi, ning õhkkond on klubis väga teistmoodi ja eriline. Tegemist pole niivõrd edasiliikumise kui asja tagasi viimisega alguspunkti, kus saame näha, kuhu see meid viib, ning protsessi nautida,» lisas Swedish House Mafia’ga viimast korda enne bändi lahkuminekut tuuril olev Sebastian Ingrosso, kes on tema enda sõnul õhinal ootel, et viia oma soolokarjäär tagasi tantsupõrandale.

The LIGHT ööklubi eesmärk on luua uut sorti ööelu-kogemus. Šikk, moega kaasas käiv 3530-ruutmeetrine klubi koos tipptasemel produktsiooni, teatraalsuse ning loomulikult maailmamastaapsete DJ-de ja esinejatega paneb tööle uutmoodi kire ja loovuse, määratledes ümber «öö linna peal» mõiste ning luues unikaalse, meeldejääva ürituse igaks ööks.

Looduna kogemuseks, mis mängib sinu meeltega, pakub The LIGHT palju enamat kui traditsiooniline ööklubi. Klubisse saabudes astuvad külastajad tundmatusse sfääri, sest kõik klubis olijad on osaks showst. Õhtu peaesinejad DJ-d ja artistid juhivad etendust, saatjateks eksklusiivselt loodud etenduste elemendid, revolutsiooniliste videolahenduste abil tekkivad visuaalid, valgus, heli ja eriefektid. Muidugi on osaks kooslusest ka ajast ees kostüümid ja unikaalne koreograafia.

The LIGHT ööklubis pole kunagi ööd korduvad. Inimeste pähe jääb kummitama küsimus: kas sina oled valgust näinud?

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust alates 3. aprillist. Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides nagu Las Vegas, New York, Tokyo, Macau, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava show Alegria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles