«Õhtusöök viiele» uue nädala avasaates võõrustas külalisi A.G.A.N komisjonikaupluse juht Külli, kes enda sõnul ei ole väga hea võõrustaja ja läks nii mõnegi toidu puhul kergema vastupanu teed.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Külli läks kergema vastupanu teed
Külli Iste on hakkaja naisterahvas, kes on A.G.A.N komisjonikaupluse üks omanikest. Kuigi hariduselt on ta lõpetanud hoopis TÜ Õigusteaduskonna ja töötanud 9 aastat notaris, vahetas ta julge sammuna mõni aeg tagasi töö kesklinna mainekas notaribüroos hoopis kasutatud rõivastega kauplemise vastu. Oma sportliku mineviku koha pealt jääb Külli üpriski tagasihoidlikuks, kuid tegelikult on tal häid tulemusi ette näidata kuhjaga. Ta on mänginud üle 20 aasta sulgpalli, muuhulgas esindanud Eestit rahvusvaheliselt. Kaheksa aastat tagasi hakkas Külli mängima squashi, seejärel natuke tennist ja lõpuks neid alasid koondavat racketloni, mille neljakordne Eesti meister ta on! Praeguseks on Külli ellu jäänud sport vaba aja veetmise eesmärgil – tervisesport nagu ta ise ütleb. Tööst üle jääv aeg kulub sõpradele ja nendega vaba aja veetmisele.
1.eelroog: Juustuvalik puuviljadega
Vaja läheb:
tomatijuustu
basiilikujuustu
köömnetega juustu
kitsepiimajuustu
Amsterdami juustu
sinepi-mee kastet
pirne
oliive
viinamarju
melonit
Valmistamine:
Võta juustud külmkapist välja umbes tund aega enne serveerimist, et nad oleksid toatemperatuuril. Lõika paraja ampsu suurusteks kuubikuteks kõik juustud, melon ja pirn. Lisa viinamarjad ja oliivid. Kõrvale serveeri sinepi-mee kastet.
2.eelroog: Penne salat
Vaja läheb:
pakk pennesid
parmesani juustu
kirsstomateid
päikesekuivatatud tomateid
basiilikut
küüslauku
2 spl pestot
õli
pipart
soola
Valmistamine:
Keeda penned, riivi parmesani juust, tükeldada tomatid ja sega kõik kokku. Kastme valmistamiseks purusta küüslauk, lisa pesto, natuke õli, maitsesta soola ja pipraga. Sega salat läbi ning kõige lõpuks lisa juurde tükeldatud basiilik.
Pearoog: Vürtsikas tomatipüreesupp
Vaja läheb:
sibulat
küüslauku
porrulauku
2 purki tükeldatud tomateid
1 pakk tomatipastat
3 dl vett
1 puljongikuubik
1 karp merevaiku
tšillikastet
sinihallitusjuustu
Valmistamine:
Prae poti põhjas läbi sibul, küüslauk ja porru. Lisa juurde tomatipasta, tükeldatud tomatid, vesi ja puljongikuubik. Keeda vaiksel tulel ca 10 min ja lisa merevaik. Püreesta supp saumiksriga. Serveeri koos hallitusjuustuga.
Magustoit: Pavlova tort
Vaja läheb:
1 besee põhja
1 pakk vahukoort
suhkrut
värskeid maasikaid
Valmistamine:
Vahustada vahukoor suhkruga. Kata Pavlova tordi beseepõhi vahukoorega ja kaunista maasikatega.