Euroopas müüdavate lihatoodete seas võib olla ka eesliliha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopas müüdavate lihatoodete seas võib olla ka eesliliha
Euroopas müüdavate lihatoodete seas võib olla ka eesliliha Foto: SCANPIX

Rumeenias jõustus seadus, mis keelab hobu- ja eeslivankrite kasutamise liikluses.

Selle seaduse tõttu on sadu tuhandeid eesleid jõudnud tapamajja ning võimalik, et sealt ka Euroopa ostukeskustes müüdavate lihatoodete hulka, edastab Reuters.

Euroopas lahvatas hiljuti hobuselihaskandaal, mis puudutab eelkõige Suurbritanniat ja Rootsit. Toiduainete turvalisuse eest vastutavad ametnikud nõudsid külmutatud toidu tootjat Findust võtma vastutuse hobuseliha sisaldava loomalihalasnje müügi eest.

Prantsusmaa suured ostukeskused on võtnud müügilt Comigel firma loomalihatooteid, mis sisaldab Rumeeniast pärit hobuseliha. Comigel on müünud seda liha ka Findusele.

Euroopa parlamendi põllumajanduskomitee asejuht Jose Bove peab võimalikuks, et Rumeeniast on viimastel aastatel Euroopa turule jõudnud suur kogus hobuse- ja eesliliha.

«Rumeenias ei saa teedel hobuseid ega eesleid enam kasutada, selle tõttu on miljonid loomad saadetud tapamajadesse,» selgitas Bove.

Euroopa toiduaineteeksperdid kahtlustavad, et Euroopas müüdava liha seas on lisaks hobuselihale ka eesliliha.

Rumeenia põllumajandusminister teatas möödunud nädalavahetusel, et asub hobuse- ja eesliliha võimalikku müügile jõudmist uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles