Kui eesti mees on jobu, kes siis eesti naine on?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Babulja Deja Vu`s 30.04.09
Babulja Deja Vu`s 30.04.09 Foto: Maksim Toome
Toomas Verrev arutleb NaisteMaailm.ee seksikolumnis, kas eesti naise arvamus iseendast kui maailma ilusaimast on kuigi põhjendatud ning miks see maailma ilusaim naine oma meest jobuks sõimab... Jah, miks tõesti?

Alles see oli, kui sai lugeda suurt rasvast pealkirja: «Eesti mees on seksiteemadel vaimust vaene». Kuna kuulun ka ise teatud tunnuste põhjal samasse kategooriasse, siis jäi mu pilk sellel pealkirjal pidama.

Artikli kui sellise puhul oli tegu tavalise sisutühja targutamisega, kuid eesti meeste üle vingumine on enam kui tavaline. Moodne on arvata, et Eesti mees on laias laastus jobu.

Kui nii, siis nii, mõtlen ma omaette eesti mehena. «It takes two to tangov öeldakse ühes teises keeles. Ning julgen kogu oma jobulikkuses oletada, et kui just otsest norskamist silmas ei peeta, siis voodis tegutsedes lähtutakse samast printsiibist.

Lihtsalt kui eesti meestega võib lõputult vinguda, siis võiks küsida, et mille poolest need eesti naised siis nii erilised on? Laialt levinud arvamuse kohaselt on ju eesti naised kõige ilusamad maailmas. See, et kõige ilusamad maailma naised kõige mõttetumate tüüpidega maailmas vinguvad, on ju igati põhjendatud.

Kuigi naistes, ja üldse inimestes, hindan ma pigem sära, kui mingit missivõistlustel normiks seatud ilu, ei julge ma kohe kindlasti väita, et eesti naised oleksid ilusamad kui mõne muu rahvuse esindajad. Selline liigitus on üldse äärmiselt meelevaldne ja isegi teatud rassistliku alatooniga.

Lihtsalt maailmas ringi rännates näed sa ilusaid ja lahedaid naisi kui mitte just igal nurgal, siis igas linnas kindlasti. Ning sageli suudavad nad käituda palju normaalsemalt kui eesti tibid, kelle psühholoogiat on kujundanud peamiselt silmaringi piiratus ja pärinemine kitsastest oludest.

Kui oled pärit Nissist või mõnest muust sarnasest kohast, ja kunagi ei ole kodukülast kaugemal käinud, siis on lihtne arvata, et oled maailma ilusaim naine. See on umbes nii nagu Tartu Ülikooliga, mida mingid otse kodulaudast Suurde Kooli tulnud inimesed maailma parimaks peavad vaid sellel põhjusel, et nad ühtegi teist enam-vähem ülikooli näinud ei ole.

Loomulikult on alati parem see, kes on kusagil kaugel, kui see, kes on su kõrval. Ehk siis unistus või visioon on reeglina ilusam kui tegelikkus. Selles mõttes on hea ka eesti meeste kallal vinguda. Kuid ise mõtlen järgmiselt: kui eesti mehed on tõesti sellised mõttetud tegelased nagu räägitakse, siis tõesti, tšikid, võtke kätte ja elage koos briti prolede või kaamelitaltsutajatega kõrbest.

Sest ma ütlen ausalt, et kuigi mul on enam-vähem ükskõik sellest, mida te arvate või ei arva, olen ma kindlasti rõõmsam, kui teil hästi läheb. Eks me kuttidega jobutame siin edasi. Ja karta on, et maailmas ringi vaadates me ise ka päris kuivale ei jää. Ning isegi kui jääme, saab alati appi võtta interneti.

See on muidugi omaette teema, kuid ma ütlen ausalt, et see eesti-mees-on-jobu teema on mul juba ammu hakanud üle viskama. Tõesti, krt, ostke endale ühe otsa pilet kusagile ja olge seal õnnelikumad, sest kaugel on alati parem kui seal, kus hetkel olete.

Igasugust irisemist on meie ümber niigi palju. Ning kui te päris täpselt ei jaga, mida ma öelda ei taha, siis kuidas suhtuksite sellesse, kui kõik eesti tüübid kukuks ka mehelikult mahlaselt arvustama eesti naist kui tervikut?

Vigu leida on alati lihtsam kui konkreetseid lahendusi pakkuda. Või mida arvad sina, Elu24 lugeja?
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles