Reedeses «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Kalevipoja hingeelu tundja Ulvi Tamm.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Ulvi kostitas külalisi siilisupiga
41-aastane Ulvi Tamm on pärit Setomaalt, kuid on oma tööd ja tegemised sisse seadnud Jõgevamaal, kus tegeleb aktiivselt Kalevipoja teemapargiga ning juhib ka Kalevipoja muuseumi. Kalevipoja muuseumi juhi koht tähendab seda, et korda tuleb ajada ettevõtte rahaasjad, kuid vajadusel ka giid olla ja pileteid müüa. Ulvi laulab Alliku maanaiste ansamblis ning jõuab kõige selle kõrval südant valutada kohaliku kultuuri jätkumise pärast. Ulvi hindab väga oma tänase kodukoha loodust, vabal armastab ta lugeda, aias nokitseda ja loomadega tegeleda.
1. eelroog: Omaküpsetatud leib marinaadis heeringaga
Vaja läheb:
omavalmistatud leib
marineeritud heeringas.
Valmistamine:
Valmista leib ning maitse järgi marinaad. Pane heeringas marinaadi seisma.
2. eelroog: Siilisupp
Vaja läheb:
sibul
porgand
kartul
puljongikuubik
rõõsk koor (35%)
seahakkliha
Valmistamine:
Tükelda sibul ja porgand ning pruunista potis, lisa vett, tükeldatud kartul, kanapuljongikuubik, rõõsk koor, seahakkliha. Maitsesta nii, et oleks terav.
Pearoog: Havikala tatra ja sinepikurgiga
Vaja läheb:
havikala
kalamaitseaine
riivsai
tatar
sinepikurk
Valmistamine:
Puhasta kala, maitsesta, kata riivsaiaga ja prae. Keeda juurde tatar. Paku kodus valmistatud kurgiga.
Magustoit: Koduigatsus
Vaja läheb:
kuivatatud õunad
vahukoor
suhkur
Valmistamine:
Keeda õunad, kurna vesi ära. Purusta õunad hakklihamasinas ja sega vahukoorega.