«Õhtusöök viiele» retseptid: Ulvi kostitas külalisi siilisupiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulvi Tamm
Ulvi Tamm Foto: Christo Neemre

Reedeses «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Kalevipoja hingeelu tundja Ulvi Tamm.

41-aastane Ulvi Tamm on pärit Setomaalt, kuid on oma tööd ja tegemised sisse seadnud Jõgevamaal, kus tegeleb aktiivselt Kalevipoja teemapargiga ning juhib ka Kalevipoja muuseumi. Kalevipoja muuseumi juhi koht tähendab seda, et korda tuleb ajada ettevõtte rahaasjad, kuid vajadusel ka giid olla ja pileteid müüa. Ulvi laulab Alliku maanaiste ansamblis ning jõuab kõige selle kõrval südant valutada kohaliku kultuuri jätkumise pärast. Ulvi hindab väga oma tänase kodukoha loodust, vabal armastab ta lugeda, aias nokitseda ja loomadega tegeleda.

1. eelroog: Omaküpsetatud leib marinaadis heeringaga

Vaja läheb:

omavalmistatud leib

marineeritud heeringas.

Valmistamine:

Valmista leib ning maitse järgi marinaad. Pane heeringas marinaadi seisma.

2. eelroog: Siilisupp

Vaja läheb:

sibul

porgand

kartul

puljongikuubik

rõõsk koor (35%)

seahakkliha

Valmistamine:

Tükelda sibul ja porgand ning pruunista potis, lisa vett, tükeldatud kartul, kanapuljongikuubik, rõõsk koor, seahakkliha. Maitsesta nii, et oleks terav.

Pearoog: Havikala tatra ja sinepikurgiga

Vaja läheb:

havikala

kalamaitseaine

riivsai

tatar

sinepikurk

Valmistamine:  

Puhasta kala, maitsesta, kata riivsaiaga ja prae. Keeda juurde tatar.  Paku kodus valmistatud kurgiga.

Magustoit: Koduigatsus

Vaja läheb:

kuivatatud õunad

vahukoor

suhkur

Valmistamine:

Keeda õunad, kurna vesi ära.  Purusta õunad hakklihamasinas ja sega vahukoorega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles