Rannas tuleb karm reede

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Belka (Marvin Mitt, Belka, Aike ja Andres Laur) tutvustab reedel Pärnus oma uue albumi materjali.
The Belka (Marvin Mitt, Belka, Aike ja Andres Laur) tutvustab reedel Pärnus oma uue albumi materjali. Foto: promo

Pärnu kuursaalis ja selle kõrval asuvas Beach Clubis rokitakse 1. mail sajaga, kui lavalaudadel näeb uue materjaliga ansambleid The Belka, Mai Skizo, Joseph Inch ja tsiklimeeste hooaja avamisel esineb Shanon.

Beach Clubis toimuval üritusel esitleb Pärnu punkrokkpunt The Belka oma mai lõpus ilmuva uue albumi "Kiviaeg" värsket materjali.

"Uus album on eelmisest märksa karmim," avas bändi eestvedaja Belka, kodanikunimega Ivo Orav. "Albumi kõlapilt ja sound pole nelja aasta taguse materjaliga võrreldavgi."

Kuigi uue albumi muusika pärineb kõik Belka sulest, aitasid laulude sõnu seada Tommyboy, Jüri Kaldma, Mari-Leen Toome ja Tiina Kalder.

"Ei ole ju mõtet punnitada mingit mõttetut teksti, kui ei tule, ja pole ka mingi häbiasi kasutada teiste loomingut, kui tegu on oma ala professionaalidega," märkis Orav.

Kontserdil räägib Orav vahepalaks jutukesi lugude saamisloost, samuti näidatakse videosid The Belka peagi ilmuvalt DVD-lt.

""Kiviaeg" panime plaadi nimeks sellepärast, et eelmisest on nii palju aega möödas," nentis Orav. "Samas salvestasime selle Janek Kivi stuudios."

Muusik märkis, et The Belka kõlapilt on aja jooksul muutunud. Plaadi salvestamise ajal liitus bändiga uus kitarrist Marvin Mitt, kes andis ansamblile Belka kinnitusel üsna uue käekirja.

The Belka kõrval kuuleb Beach Clubis reedel täiesti uut kollektiivi Mai Skizo, mida veab The Tuberkuloitedist tuttav Alar Aigro.

"Mai Skizo tähendab kõike, mis toimub kevadise hormoonide möllamise ajal: intriigidest ja joomingutest kuni armastuseni välja," iseloomustas Aigro. "Eesmärk on tuua Eesti muusikamaailma uue hingamisega elajas."

Mai Skizo laulab peamiselt surmast ja sellest, et inimesed peavad olema ja jääma loomulikuks.

"Kõikvõimalikud usundid tegelevad aktiivselt inimeste surmaga hirmutamisega, kui nad ei tee seda või toda," teadis muusik. "Meie bändi arvates on see vale lähenemine, sest surm on loomulik asi, mida ei tasu karta. Pigem on tähtis see, milline sa oled praegu, ja sellest sõltub su tulevik. Vastasel juhul lähed lihtsalt hulluks."

Mai Skizo annab Pärnus alles oma eksistentsi teise kontserdi ja ettekandele tuleb tosin lugu.

Kolmandana näeb Beach Clubi üritusel Pärnu post-hardcore noortebändi Joseph Inch, kes avaldas tänavu aasta alguses oma esimese video "As Sleep Becomes Addictive". Samuti loodavad noored üllitada peagi oma esimese EP.

Samal ajal toimub kõrval asuvas kuursaalis tsiklimeeste hooaja avamine, kus näeb laval rokkpunti Shanon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles