J. K. Rowling võitleb Potteri-teatmiku vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.K. Rowling
J.K. Rowling Foto: AP / Scanpix

«Harry Potteri» raamatute autor J. K. Rowling võitleb tema loodud võlumaailmale pühendatud entsüklopeedia ilmumise vastu.

Nimelt kaebab kirjanik kohtusse Steve Vander Arki ja kirjastuse RDR Books, kes kavatsevad välja anda Potteri-entsüklopeedia, kirjutab digitalspy.

«Minu jaoks on väga masendav, et endine fänn püüab mu töö abil rahalist kasu lõigata,» sõnas Rowling.

RDR kaistes raamatut, nimetades selle ilmumist igati seaduslikuks kirjastamistegevuseks. «Kirjandusest rääkiva teatmeteosena kuulub see ammutuntud žanri alla. Me ei asenda romaani ega võta selle turuosa ära,» teatas kirjastus.

Kohtule esitatud kirjalikus avalduses ütles Rowling, et astub raamatu ilmumise vastu välja, kuna tahab Potteri-raamatute põhjal ise entsüklopeedia kirjutada.

«Usun, et RDRi raamatu näol on tegu «Harry Potteri» plagiaadiga, mida olen aastaid ennetada püüdnud,» kirjutas Rowling. «Nii mina selle maailma loojana kui ka fännid tunneksime end selle raamatu ilmudes ärakasutatuna.»

«Olen väga kaitsval positsioonil kirjandusliku maailma suhtes, mille loomiseks mul nii palju aega kulus ja ka fännide suhtes, kes mu raamatuid nii palju on ostnud,» seisis kirjaniku avalduses.

Raamat nimega «Harry Potteri leksikon» pidi ilmuma novembris, kuid pärast Rowlingu kaebust lükati selle trükkiminek edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles