Jaapanlased nõuavad, et Michaelangelo Taavet saaks aluspüksid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michaelangelo Taaveti kuju koopia Jaapanis Okuizumos
Michaelangelo Taaveti kuju koopia Jaapanis Okuizumos Foto: SCANPIX

Jaapani linnas asub renessansikunstnik Michaelangelo skulptuuri Taavet koopia.

Shimane prefektuuris asuvasse Okuizumosse pandi see viiemeetrine marmorkuju püsti möödunud aasta suvel, kuid nüüd nõuavad elanikud, et kujule tehtaks aluspüksid, kirjutab The Telegraph.

Lisaks Michaelangelo Taaveti koopiale sai see linn ka Milo Venuse koopia. Mõlemad kujud annetas kohalik jõukas ärimees.

Need kujud pandi kohalikku spordiparki, kus asuvad ka täismõõtmeline jooksurada, pesapallistaadion, tenniseväljakud, mäeratta-ala ja laste mänguväljak.

«Osa elanikke on arvamusel, et lapsed kardavad neid kujusid, sest need on suured ning tekkisid parki ootamatult,» sõnas linna esindaja Yoji Morinaga.

Ta lisas, et kuna skulptuurid kujutavad alasti inimkehi, siis leidub neid, kelle arvates ei ole need lastele vaatamiseks sobivad.

Väljaanne Yomiuri Shimbun kirjutas, et samas on selles 15 000 elanikuga linnas on palju nende euroopalike skulptuuride austajaid. Kuid on ka neid, kes nõuavad kujudel teatud kehaosade kinni katmist.

«See on esimene kord, kui meie linnas midagi sellist on. Võimalik, et elanikud on lihtsalt üllatunud,» sõnas Morinaga.

Linnaametnikud arvavad, et elanikud õpivad ajapikku neid skulptuure hindama ning neist võivad kunagi saada isegi turismiatraktsioonid.

Taaveti originaalkuju asub Itaalias Firenzes Accademia di Belle Artis.

Milose Veenus on aga Pariisis Louvre´is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles