Pärnu kõige suurema volbripeo teeb Port Artur

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 Quick Start.
2 Quick Start. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Neljapäeval, 30. aprillil jõudvat volbripäeva tähistatakse kõige hoogsamalt Pärnus, maakonnas pillerkaaritatakse vaid paaris paigas: Audru vallas Aruvälja rahvamajas peetakse kevadpidu, Tõstamaa rahvamaja kohvikus trallitavad rahvast nõiad, Kilingi-Nõmme ööklubis Gia läheb loosi auhind kõige nõiamale nõiale.

„Õige pidu tuleb Port Arturis, pealegi on see Port Arturi sünnipäev, " märkis Tair Anton, Port Arturi kaubanduskeskuse turundusjuht. „Ise oleme seda vaikselt nimetanud volbriõhtuks, mis äratab Pärnu talveunest, sest see on esimene kevadine suurpidu."

Anton tõdes, et tal on väga raske tõmmata piiri, kust lõpevad kaubanduskeskuse 12. aastapäevale pühendatud ettevõtmised ja algavad aprilli viimase päeva ehk volbrilaupäeva üritused - tema jaoks on see üks terviklik pidu, mis on seotud nii Port Arturi tähtpäeva kui kohe saabuva volbripäeva märkimisega.

Mõeldagu volbripäeva all siis paganlikku elu ärkamise püha, kevade lõplikku võitu või kartulipanekuaja jõudmist või kõikide nõidade ja tarkade päeva.

„Pidu alustab nagu ikka Artur Port alias Mart Tõnismäe," tutvustas Anton kell kaheksa õhtul algavat ja Sander Haugase ohjatavat eeskava. „Siis on valguse ja musikasõu diskoriga, sellega püüame rahva üles äratada, ja siis juba tulebki Traffic."

Et suuremale osale rahvast seostub 30. aprill siiski nõidadega, on sortsid ehk posijad ehk soolapuhujad ehk rõugutajad oodatud Port Arturigi peole.

Anton lubas, et terve õhtu jälgib kaubanduskeskuse ees ja sees ja juures toimuvat salasilm ning parima nõiakostüümi kandjat ootab kindlasti asine preemia.

30. aprillil avatakse kaubanduskeskuses nõiamaskide näitus. Ehkki sinna on laekunud hulgaliselt eksponaate, võetakse neid vastu veel volbrilaupäevalgi.

„Palun väga, laske või oma hommikune nägu, mida peeglist näete, paljundusmasinast läbi ja tooge siia - võib-olla kõlbab hästi maskiks," muigas Anton. „Paneme seinale ja teil on hea seda sõpradega siia vaatama tulla."

Nali naljaks. Tõsist juttu jätkates tuleb nentida, et piduõhtu Port Arturi juures lõpetab ansambel 2 Quick Start. Päris punkti aga paneb üritusele suur ilutulestik.

„Äratame Pärnu pauguga," märkis kaubanduskeskuse turundusjuht.

Kes ent feuerweg'itagi virge, võib prallet jätkata ööklubis Bravo, kus 24tundi.ee korraldab vägeva peoga volbriööd.

Kohal on seksikad tantsijad, kes ammutavad Bravo laval otse kaevust nõiajooki, ja pidutsejatele, kes tulevad klubisse efektsete volbrikostüümidega, on välja pandud auhinnad.

Samuti saab pidu pikendada klubis Mirage, kus Port Arturi sünnipäeva afterparty'l tantsitakse ja trallitakse varajaste hommikutundideni.

Ööklubis Str& toimub volbriöö videodisko, kuursaalis mängib ja laulab tänavuse volbriöö melu taustaks ansambel Meie Mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles