Soome üliõpilaslehe toimetajad istusid oma pasa sees

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome üliõpilaslehes ilmus selle 100. aastapäeva erinumbris kummaline artikkel.

Selles kirjeldatakse, kuidas väljaande peatoimetaja Vappu Kaarenoja ja toimetaja Aurora Rämo sõitsid bussiga Turusse ning neil tekib loomulik vajadus jämesoolt kergendada, kirjutab nyt.fi.

Toimetajad sõna otseses mõttes situvad püksi. Miks nad seda tegid, ei põhjendata.

Loos kirjeldatakse bussireisi, toimetajate asukohta bussis ning nende tegevust sõidu ajal. Ajakirjanikud istusid bussis mitte koos, vaid erinevates kohtades.

«Vaatame, kas sellest üldse midagi tuleb. Kui aga on vajadus end tühjendada, siis teeme seda istmel istudes,» kirjutasid ajakirjanikud.

Suomusjärvel toimus esimene «pasandamine». Kuna nad asusid bussi erinevates otsades, siis saatsid nad teineteisele mobiiliga sõnumid.

Kummalise artikli autorid jätkavad bussis terve sõidu aja tegevust, mida tavaliselt tehakse WC-s.

Samas uuritakse, mis tunne tekib oma väljaheite sees istudes.

Peatoimetaja Vappu Kaarenoja sõnul ei ole selles artiklis midagi ebasiivsat.

Lugejad pidasid seda «pasalugu» kas väga lõbusaks või siis täiesti maitsetuks ja labaseks.

«Kunstnikel on teoseid, mis võivad ärritada. Igaüks tõlgendab asju omamoodi. Ma ei soovi mitte kellelegi tõlgendamisel juhtnööre anda,» sõnas peatoimetaja.

Ta jätkas, et selline kummaline artikkel sobib hästi üliõpilasväljaande 100. aastapäeva numbrisse ning mitte ühtegi teise Soome väljaandesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles