Maailma staarid kogunevad Aafrikat toetama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo kasiino.
Monte Carlo kasiino. Foto: AP / Scanpix

Täna kogunevad Monte Carlos mitmed kuulsad näitlejad, lauljad, sportlased ja teised kuulsused, et läbi heategevusliku pokkeriturniiri Ante Up for Africa koguda raha Aafrikas Darfuri kriisis kannatanute toetuseks.

Esmakordselt Euroopas korraldataval ja täna algaval Ante Up For Africa pokkeriturniiril istuvad laua taha hulk rahvusvahelisi kuulsusi: Ameerika hiphopi staar Nelly, Good Charlotte’i laulja Joel Madden, laulja Christina Milian, sarjas «Seks ja linn» Smithina esinenud näitleja Jason Lewis, telesarjas «Heroes» mänginud Ameerika näitleja James Kyson Lee, laulja ja helilooja The Dream, Prantsuse räppar Bruno Lopez  aka Kool Shen, Prantsuse nimekas telesaatejuht Patrick Chene ning Inglismaa telesaatejuht Kirsty Gallacher.

Sportlastest osalevad turniiril tenniselegend Boris Becker, endine Real Madridi jalgpallur Poli Rincon, endine Manchester Unitedi jalgpallur Teddy Sheringham, Liverpool FC väravavaht Pepe Reina, Prantsuse ragbimängija Sebastian Chabal ja ragbitreener Philippe Saint Andre ning endine Inglise ragbimängija Mike Tindall.

Üle 60 000-kroonise osalustasuga heategevuslikul pokkeriturniiril kogutud auhinnarahaga toetatakse hädaabifonde, mis tegelevad Darfuri kriisis kannatanutele abi osutamisega, ning kriisi lahendamisele pühendunud aktiviste.

Ante Up For Africa heategevusturniiri on eelnevalt peetud kahel korral, mõlemad pokkeri maailmameistrivõistluste raames Las Vegases. Turniirid on olnud väga populaarsed ja meelitanud mängima ka hulgaliselt Hollywoodi staare.

Näiteks on Ante Up for Africast osa võtnud Ben Affleck, Adam Sandler, Montel Williams, Matt Damon, Don Cheadle, Jason Alexander, Charles Barkley, Ray Romano ning Shannon Elizabeth.

Tänaseks on Ante Up For Africa pokkeriturniiride raames heategevuseks kogutud ligi 25 miljonit krooni.

Sudaani valitsuse eestvedamisel juba aastaid Darfuris toimuva etnilise puhastuse käigus on tapetud üle 300 000 inimese ja kriis on teinud ligi kolmest miljonist inimesest põgenikud. Piirkonna rahuvalvejõududude koondamine on alles arengujärgus ning puudus on stabiilsuse tagamiseks vajalikest helikopteritest ja muudest abivahenditest.

Rahvusvaheline Kriminaalkohus on Sudaani tippametnike tegevuse rangelt hukka mõistnud ning pinge kasvades on plaanis rakendada senisest järjest
teravamaid vastumeetmeid. Rahvusvahelised ettevõtted on Sudaanist taandumas, viies riigist välja kümneid miljoneid dollareid.

22 USA osariiki on kehtestanud seadused, mille kohaselt on keelatud pensionifondidel Sudaani ettevõtlusse investeerida. Kuigi olukord Darfuris näitab paranemise märke, on piirkonna seisukord tsiviilisikutele jätkuvalt hädaohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles