«Õhtusöök viiele» retseptid: Heret pakkus palju uudseid maitseelamusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heret Pauskar
Heret Pauskar Foto: Christo Neemre

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Heret Pauskar, kes valmistas itaailapärase õhtusöögi.

Heret Pauskar on 30-aastane noor naine Tartust, kes on viimased kaheksa aastat pidevalt Eesti ja Itaalia vahet reisinud. Regulaarne turism sellesse riiki sai alguse pärast seda, kui Heretil tekkis Itaalias puhkusel olles lähem suhtlus ühe kohaliku meesterahvaga. Esimesed aastad harrastati kaugsuhet ja sponsoreeriti rohkelt lennufirmasid, kuid viimased aastad on Heret elanud siiski Itaalias. Nüüdseks on Heret oma itaallasest mehega ka abielus ja neil on tütar. Neli aastat tagasi hakkas Heret Eesti ja Itaalia vahel kaubandussidemeid looma. Paarikümnest liitrist oliiviõlist alguse saanud äri on jõudnud suurtesse numbritesse – seda saab öelda nii oliiviõli kui Itaalia toodete kohta üldse. Hereti myitaly.ee veebipood pakub suures valikus erinevaid kaupu, mida ta Itaalia väiketootjatelt Eestisse impordib. Üle kõige armastab ta siiski oliiviõlisid, need on tema spetsialiteet. Tegevustest meeldib Heretile kõige rohkem sporti teha, pastat keeta ning kiiresti ja hästi palju rääkida!

1.eelroog: Antipasto Italiana

Vaja läheb:

2 suuremat suvikõrvitsat

200g jahu

0,5 l oliiviõli

soola

parmesani juustu

päikesekuivatatud tomateid

oliive

kastani mett

Valmistamine:

Lõika suvikõrvits kartulikoorimisnoaga õhukesteks viiludeks ja paneeri jahuga. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae suvikõrvits õlis kuldseks.Peale küpsemist kuivata paberrätiga üleliigne rasv ja maitsesta soolaga. Lisaks pane antipasti vaagnale parmesani juust, mis tuleb serveerida suure tükina ja võtta maitse parimaks kvaliteediks külmkapist välja umbes 1 tund enne serveerimist. Leota päikesekuivatatud tomateid mõned minutid keevas vees ja piserda peale oliiviõli. Samuti pane vaagnale oliive, soovi korral veel sinki ja/või salaamit. Kõrvale paku kastani mett, mis sobib ülihästi näiteks parmesani juustuga.

2.eelroog: Pasta singi-seene koorekastmes

Vaja läheb:

150g peekonit                 

100g shaminjone         

1 pakk vahukoort

50g kreeka pähkleid

4 supilusikat oliiviõli

küüslauku

soola

peterselli

jahu

Valmistamine:

Lõika peekon ja šampinjonid viiludeks, haki küüslauk peeneks ja purusta kreeka pähklid. Kuumuta pannil oliiviõli, prae õlis küüslauk ja peekon. Lisa seened ja purustatud kreeka pähklid ja küpseta esmalt ca 5 minutit kaane all ja seejärel ca 5 minutit ilma kaaneta. Lisa pakk vahukoort ja teelusikas jahu, maitsesta soolaga. Sega ja lase õrnal tulel küpseda umbes 5 minutit. Tagliatelled keeta rohke veega umbes 10 minutit, keeduvette lisada ainult soola. Vala kuumad tagliatelled kastme sisse ja serveeri kohe. Kaunista peterselli ja kreeka pähkli puruga.

Pearoog: Rucola, pomodorini, parmigiano Reggiano, fileto di vitello.

Vaja läheb:

1 pakk rucolat

100g kirsstomateid

300g pehmet veisefileed

oliiviõli

palsamäädika kreemi

parmesani juustu

Valmistamine:

Pane rucola ja kirsstomatid taldrikule. Lõika veisefileest umbes 4 cm paksused viilud ja küpseta pannil. Liha peab jääma keskelt roosaks. Seejärel lõika lihast õhukesed viilud ja aseta need rucolale ja tomatitele. Lihale puista peale puista soola, veel mõned rucola lehed ja parmesani juustu viilud. Kastmeks lisa lihale palsamäädika kreemi ja oliiviõli.

Magustoit: Gelato pistacchio

Vaja läheb:

4 muna

400 ml vahukoort

100g pistaatsiapähkleid

suhkrut

soola

Valmistamine:

Eralda munakollased munavalgetest. Munavalged vahusta väikese hulga soolaga paksuks vahuks, munakollased vahusta suhkruga. Purusta pistaatsiapähklid saumiksriga ning vahusta vahukoor suhkruga. Seejärel sega omavahel suhkruga munakollane ja purustatud pistaatsiapähklid ning lisa see segu vahustatud munavalgele. Viimasena sega juurde vahukooremass. Oluline on, et peale komponentide eraldi vahustamist ei tohi enam midagi vahustada, vaid tuleb lusikaga rahulikult kokku segada. Pane saadud kreemjas mass sügakülma vähemalt 3 tunniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles