«Õhtusöök viiele» nädala esimese õhtusöögi valmistas tordimeister Eve Tooming.
«Õhtusöök viiele» retseptid: vaata, mida pakkus tordimeister Eve!
Eve Tooming on isehakanud tordimeister, kes kolis Tallinnast Tartusse mõned aastad tagasi. Torditegemise juurde sattus ta seetõttu, et soovis oma lapsele sünnipäevaks midagi teistsugust, kuid fantaasiarohketest tortidest ja ideedest jäi kõikjal puudu. Mõne aastaga on Evest kujunenud Tartus tuntud ja armastatud tordiküpsetaja, kelle poole pöördutakse just spetsiifiliste soovide ja erilist teostust vajavate ideedega. Eve erilisteks lemmikuteks on lastetordid, kuna need ei lase koogimeistri enda arengul peatuda ja fantaasialend saab alati töös olla. Oma olemuselt on Eve tagasihoidlik ja võõras seltskonnas väga vaikne, kuid turvalises keskkonnas koos sõbrannadega meeldib talle šampanjat juua ja mõnusalt juttu puhuda küll.
1.eelroog: Koorene lõhesupp
Vaja läheb:
lõhe või forelli
külmutatud juurviljasegu (mais, hernes, paprika)
kartulit
rõõska koort
soola
pipart
tilli
Valmistamine:
Pane kala keema, riisu vaht ja maitsesta. Tõsta kala välja, kurna puljong ja pane uuesti koos kartuli ja juurviljadega keema. Keeda pehmeks, lisa tükeldatud kala. Lõpuks lisa rõõskkoor ja maitsesta maitserohelisega.
2.eelroog: Lehttaigna juustusaiad
Vaja läheb:
lehttainast
riivitud juustu
Valmistamine:
Rulli lehttaigen lahti, raputa peale riivitud juust ja vormi meelepärased saiakesed. Küpseta ahjus kuldpruuniks.
Pearoog: Talvepada kartulipüree ja toorsalatiga
Vaja läheb:
900 g sealiha
6 toorvorsti lambasooles
1 purk pärlsibulaid koos marinaadiga
100 g kivita musti oliive
2 punast paprikat
2 dl hakitud marineeritud kurki
4 dl vahukoort
1 sl nisujahu
musta pipart
soola
Valmistamine:
Lõika toorvorstid tükkideks ja pruunista pannil, tõsta kõrvale. Pruunista liha pannil õli ja või segus, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale jahu ning sega läbi ja hauta. Lisa lihatükkidele pärlsibulad, pooleks lõigatud oliivid, ribastatud paprikad ja hakitud kurk. Vala peale koor ja vesi ning hauta. Sega hulka vorstitükid ja maitse järgi nõrutatud sibulamarinaadi.
Magustoit: Martsipanikattega tort
Vaja läheb:
Põhi:
50g võid
100g shokolaadi
90g jahu
105g suhkrut + 65g fariinsuhkrut
2 muna
soodat
soola
Täidis:
mascarpone vahukoorekreemi
vaarika toormoosi
mõru šokolaadi ganache
Kate:
värvilist martsipani
suhkruliblikaid
Valmistamine:
Tordipõhja tegemiseks sega kuivained, sulata või ja šokolaad ning sega vahustatud munadega, lisa piim ja seejärel jahu segu. Küpseta ca 170 kraadi juures kuni kook on valmis, kook peab jääma niiske mitte vedel! Aseta shokolaadi koogi kihid vaheldumisi täidisega. Kata kook martsipaniga ja kaunista.