Ameerika metalcore bänd Killswitch Engage tuleb üle viie aasta taas Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Killswitch Engage
Killswitch Engage Foto: promo

17. aprillil esineb Tallinnas, Rock Cafés selle sajandi metallilaine üks edukamaid bände Killswitch Engage. Ansambel, mille muusikat iseloomustavad massiivsed kitarririfid ning erinevaid stiile hõlmavad vokaalipartiid, tuleb Eestisse oma uut albumit esitlema. Piletid Killswitch Engage’i kontserdile tulevad vabamüüki kolmapäeval, 30. jaanuaril Ticketpros.

Nädal enne esinemist Tallinnas ilmub Killswitch Engage’il kuues stuudioalbum nimega «Disarm the Descent». Bändi uus kauamängiv on maineka ajakirja Alternative Press poolt nimetatud üheks 2013. aasta kõige oodatumaks albumiks. «Oleme alati rääkinud ja mõelnud, et peaks veel agressiivsemaks muutuma. Pärast eelmist albumit hakkasime kirjutama muusikat, millel on rohkem hambaid,» kommenteeris bändi kitarrist Adam D. Väljaanne Guitar World soovitab samuti Killswitch Engage’l sel aastal kindlasti silma peal hoida: «Disarm the Descent» on selle viisiku kõige meisterlikum, kõige mitmekülgsem ja kõige särtsakam panus juba ansambli niigi ajaloolisele muusikapärandile, mis jääb neist igaveseks raske metalmuusika kroonikasse. Kuulates jõuab meieni see sama Killswitch Engage, mida teatakse ja armastatakse ning mis on maitsestatud hardcore’i, žanri klassikaks saanud «Alive or Just Breathing» albumi vaimu ja kõige selle täiesti uuega, mida bänd viimasel ajal loonud on.»

Grammy auhinna nominent Killswitch Engage saabub aprillis Eestisse koosseisus Jesse Leach (vokaal), Adam Dutkiewicz (kitarr), Mike D'Antonio (bass), Joel Stroetzel (kitarr) ja Justin Foley (trummid). Bändi algrivistusse kuulunud laulja Jesse Leach’i jaoks on Killswitch Engage’i uus plaat esimeseks tema vokaaliga albumiks pärast kauamängivat «Alive or Just Breathing» (2002). Leach naasis koosseisu peale kümmet aastat, mis möödusid tema bändist lahkuminekust. «Tagasitulek on olnud tõeliselt kerge. See on vaieldamatult läbi aegade mu parim vokaalne esitus, suured tänud bändikaaslastele nende usu eest minu võimetesse. Olen väga tänulik, et saan olla just siin, kus ma hetkel oma elus olen - tagasi suurepärase bändi juures ning panemas kokku albumit, mida põnevusega maailmale kuulata anda soovime. Tänud kõigile fännidele nende sooja vastuvõtu ja lõppematu armastuse eest Killswitch Engage’i vastu,» ütles Leach, ning lisas, et tema jaoks on nüüd kõik absoluutselt teistmoodi. «Kümme aastat tagasi olin hoopiski teine inimene. Me räägime aastakümnest täis kasvu, muutusi, tõuse ja kukkumisi. Mu enesekindlus on vankumatu. Tean, mida oma häälega teha. Tunnen end laval palju mugavamalt, see tuleb nüüd kõik väga loomulikult. See on hea moodus alustamiseks, värskeks alguseks.»

1998. aastast tegutsenud Killswitch Engage’ist on saanud aastate jooksul oma žanri maailma üks hinnatumaid bände, kes on mahtunud nii suurte festivalide esinejate hulka (sh. Ozzfest, Wacken Open Air, Reading, Download, Rock Am Ring) ning jaganud tuuridel lavalaudu selliste suurustega, nagu Slayer, Lamb of God, Bad Religion jpt. Ainuüksi USAs on Killswitch Engage suutnud müüa üle nelja miljoni plaadi.

21. sajandi metallilaine üks edukamaid bände Killswitch Engage esineb 17. aprillil Tallinnas, Rock Cafés. Ameerika metalcore’i suurnimi tuleb taas Eestisse üle viie ja poole aasta – viimati andis ansambel energilise ja raju kontserdi 2007. aasta sügisel Club Hollywoodis. Kitarrist Adam D. sõnul on Killswitch Engage’i missioon väga lihtne: «Tahame, et inimesed tuleksid meie kontsertidele ja lõbutseksid. Pidutseksid, tunneksid muusikat ning ehk ka naeraksid muhedalt. See on ju meelelahutus! Me peaksime midagi tundma, peaksime seda nautima. See ongi põhiline. Kui on meie võimuses panna inimesi nautima seda, mida teeme, siis on see kõik, mida eales teha soovime.»

Piletid Killswitch Engage’i Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki kolmapäeval, 30. jaanuaril kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Piletihinnad algavad  26 eurost.

FBI ConcertClub’i liikmed saavad pileteid osta alates teisipäevast, 29. jaanuarist. FBI ConcertClub’i liikmetele pannakse müüki piiratud kogus pileteid hinnaga 22 eurot. FBI ConcertClub’i liikmeks saab tasuta registreeruda internetis, aadressil www.fbi.ee.

Killswitch Engage’i Tallinna kontserdi produtsent on BDG Music koostöös LiveNationiga. BDG Musicut sõidutab Peugeot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles