Galerii: kajakas ründas paavsti poolt lendu lastud valget tuvi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valge tuvi lendulaskmine sümboliseerib rahu.

Paavst Benedictus XVI lasi eile lendu valge tuvi, kes oleks kohe pärast lendulaskmist äärepealt kajaka saagiks langenud, edastab Daily Mail.

Paavst vabastas tuvi eile Vatikanis avatud akna juures seistes, kus ta ka kõne pidas.

Paavst hoidis tuvi mõne hetke oma käte vahel päikesepaistes ning vabastas siis linnu.

Tuhandete inimeste silme alla ilmus järsku kajakas, kellele tuvi huvi pakkus. Tuvi püüdis end kajaka eest peita ehitise sammaste taha.

Püha Peetruse väljakule oli kogunenud umbes 2000 noort, kes osalesid iga-aastasel Rahukaravani üritusel. See toimub alati jaanuari viimasel pühapäeval.

Selle kristliku ürituse lõpus on traditsiooniks, et paavst laeb lendu kaks valget tuvi. Ta teeb seda pärast inglipalvust.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil paavsti palved ei kaitse tema poolt lendu lastud rahulindu.

Möödunud aastal samal üritusel lendu lastud valged tuvid ei tahtnud mitte kuhugi lennata, vaid lendasid avatud aknast sisse ja jäid ehitisse.

«Nad soovisid jääda paavsti koju,» kommenteeris Benedictus XVI siis.

Mida paavst ütles eilse juhtumi kohta, ei ole teada. Kinnitamata andmetel ütles ta kiiresti lühipalve. Teada on, et tuvi pääses kajaka käest põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles