Võrumaa mees polnud viiendikest targem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Targem kui 5B»
«Targem kui 5B» Foto: TV3

Seekordses TV3 saates «Targem kui 5b» jahtis Indrek Tarandi juhtimisel miljonivõitu Võrumaalane Leiger.

1. Esimese klassi kehaline kasvatus: Andres sai just kollase kaardi. Mis mängu ta mängib? Mängija teadis, et see on jalgpall.

2. Esimese klassi kirjandus: millega soovitas Reinuvader Rebane hundil jääaugust kala püüda? Õige vastus oli, et sabaga.

3. Teise klassi loodusõpetus: millisele Eesti okaspuule kasvavad punased viljad? Mängija otsustas piiluda. Tema pinginaaber pakkus jugapuud, mis oli õige.

4. Teise klassi emakeel: kumb sõna on sõnastikus eespool, kas kanuu või kangas? Õige vastus - kangas.

5. Kolmanda klassi matemaatika: milline on õige väide - a) ühe teguri leidmiseks jagame korrutise teise teguriga, b) jagaja leidmiseks korrutame jagaja jagatavaga, c) jagatava leidmiseks jagame jagatise jagajaga. Õige oli variant a.

6. Neljanda klassi inglise keel: millised kaks sõna ei sobi loetellu - cabbage, carrot, cage, potato, noise, cucumber. Mängija spikerdas ja tema pinginaaber vastas õigesti, et need sõnad on cage ja noise.

7. Kolmanda klassi muusika: milline Austria helilooja on kirjutanud ooperi «Don Giovanni»? Mängija vastust ei teadnud ja otsustas 15 000 krooni välja võtta. Õige vastus oleks olnud Mozart.

Saate teine mängija oli Tartust pärit Jaak.

1. Esimese klassi kirjandus: kolm põrsakest ehitasid endale kolm maja. Millest ehitas oma maja Naff-Naff? Jaak otsustas piiluda. Pinginaaber vastas õigesti, et Naff-Naff ehitas maja kivist.

2. Kolmanda klassi matemaatika: kas kakskümmendtahukas on tetraeeder, ikosaeeder või oktaeeder? Mängija teadis, et see on ikosaeeder.

3. Teise klassi kehaline kasvatus: millises mängus on kasutusel mõisted vanker, lipp ja kuningas? Õige vastus - male.

4. Teise klassi muusika. Seda küsimust saab näha järgmisel laupäeval, sest saateaeg sai otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles