India naised kaitsevad end noa ja tšillipipra abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India naised kaitsevad end nugade abil
India naised kaitsevad end nugade abil Foto: SCANPIX

Indias Mumbais jagab parempoolne Shiv Rena partei naistele kööginuge ja tšillipipra pulbrit, et nende abil saaks naised end meeste ahistamise eest kaitsta.

Indias leidis möödunud aasta lõpul aset 23-aastase naisüliõpilase grupivägistamine, mille tõttu ta hiljem suri, edastab Reuters.

Hiljem on päevavalgele tulnud veel mitmeid võikaid vägistamisjuhtumeid. Nende tõttu otsitakse viise, kuidas naised end kaitsta saaksid.

Radikaalne Shiv Rena partei leidis, et naised saavad end meeste vägivalla eest kaitsta noa ja tšilli abil. Partei käivitas nende jagamise naistele.

Partei esindaja sõnul saavad naised visata ründajale tšillipulbrit silma.

«Meie eesmärgiks oli anda naistele «relvad», mille abil nad end kaitsta saavad. Samas tahame sellega edastada naisteahistajatele sõnumi, et naised suudavad end kaitsta ja enda eest hoolt kanda,» teatas partei esindaja Rahul Narvekar.

Tema sõnul ei ole alla 15-sentimeetrine nuga relv.

Partei on palganud ka üheksa advokaati, kes hakkavad tegelema juhtumitega, kui naised on nende partei poolt jagatud nugadega end kaitsnud ning ahistajat haavanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles