Galerii: maailma vanim maratonijooksja on 101-aastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma vanim maratonijooksja kavatseb veebruaris Hongkongi maratonil teha oma viimase jooksu ning pärast seda pensionile jääda.

Tegemist on Indias sündinud Briti kodaniku, 101-aastase Fauja Singhiga, kirjutab Discovery News.

Mees langetas otsuse, et 24. veebruaril Hongkongis toimuv maraton jääb tema jaoks viimaseks. Ta saab 1. aprillil 102-aastaseks.

«Kuid pärast maratonijooksust loobumist on mul plaanis jätkata päevas jooksmist vähemalt neli tundi. Jooksmine on kogu mu elu. Ma jooksen, et seda ala populariseerida,» sõnas Suurbritannias Ilfordis elav mees.

Singh on oma jooksmishobi tõttu saanud hüüdnimeks Turbaniga Tornaado.

Ta alustas maratonijooksuga üsna hilja, alles 89-aastasena. Ta on võistelnud nii Londoni, Toronto kui New Yorgi maratonil.

Ta osales Londoni maratonil viiendat korda möödunud aastal, saades ajaks seitse tundi ja 49 minutit. Samuti sai ta võimaluse kanda Londoni olümpiamängude tõrvikut.

1. aprillil 1911. aastal sündinud mehe sõnul ei ole ta kunagi haige olnud ning ravimeid tarvitanud.

«Minu hea tervise põhjus on sportimine ning õige toitumine. Samuti tasub olla positiivne ja õnnelik,» jätkas eakas mees.

Ta lisas, et igapäevane sportlik tegevus hoiab kõik haigused eemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles