Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Sky raadio staažikas hommikuprogrammijuht Oksana Shagalina.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Oksana tekitas uue-aasta miljöö vene moodi
Oksana Shagalina on Sky raadio hommikuprogrammi saatejuht ja toimetaja ning selles raskes ametis on ta tegev olnud juba pea 12 aastat. Igal hommikul äratab ta venekeelset kuulajaskonda ja pakub neile meeleolukat virgumist. Oksana on hea näide sellest, et kui keegi ikka tahab palju teha, siis ta seda ka jõuab: kui inimesed on raadioeetris äratatud, valmistab ta ette järgmisi saateid, seejärel jookseb Tehnikaülikooli loengutele. Tema uusim projekt on telesaade kanalis 3+, kus tal on samuti vastutav roll kanda. Lisaks töistele kohustustele, ootavad teda kodus 10-kuune tütar Marianne ja hoolitsev abikaasa, kes samuti oma aja nõuavad. Siiski on hea planeerimise tulemusena ja sugulaste abiga kõige tegemine võimalik. Kui toimetamisest villand ja hing vajab puhkust, põgeneb Oksana tavaliselt välismaale, eelistatult mägedesse suusatama või siis lihtsat rannapuhkust nautima.
1.eelroog: «Kremli tähed» ehk «Звезды Кремля»
Vaja läheb:
sai
või
kalamari
lõhe
kilud
Valmistamine:
Rösti sai, lõika nendest välja tähekesed, määri peale või ning kaunista kalamarja, kilu, lõhe ja maitserohelisega.
2.eelroog: Uusaasta salat ehk «Салат новогодний»
Vaja läheb:
kartul
porgand
muna
sibul
hernes
veise keel
kanafilee
värske ja soolatud kurk
rooma salat
majonees
Valmistamine:
Lõika kõik salati komponendid kuubikuteks, lisa hernes ja majonees ning sega kõik oma vahel läbi. Keeda munad poolvalmis (6 minutit). Pane taldriku peale rooma salat, sinna peale vastvalminud salat ja üks pooleks lõigatud muna. Kaunista maitserohelisega.
Pearoog: Magus ja lõbus sealiha ehk «Сладкая и веселая свинка»
Vaja läheb:
kaelakarbonaad
hapukapsas
mustad ploomid
peekon
sibul
kaneel
suhkur
sool
mesi
vesi
Valmistamine:
Marineeri liha punases veinis (üks ööpaev). Lisa natukene soola ja musta pipart. Prae liha poolvalmis, seejärel prae sibul ja peekon. Pane haudepotti praetud sibul ja peekon, kapsas, mustad ploomid, suhkur, kaneel, mesi, vesi ja peale - liha. Hauta, kuni liha on täiesti pehme, kuid soovitatavalt kuskil 160 kraadi juures umbes 1,5 tundi.
Magustoit: Talutüdruk ehk «Крестьянка»
Vaja läheb:
muna
mascarpone
pohla keedis
rukkileiva kuivikud
kohupiimapasta
vahukoor
Valmistamine:
Esmalt valmista kreem. Selleks vahusta mikseriga eraldi munavalge, suhkruga munakollane, kohupiimapasta ja mascarpone. Lisa vahukoor ja sega kõik hoolega kokku. Purusta kuivikud peeneks. Pane kõik komponendid kihiliselt pokaali sisse: kreem, keedis ja kuivikud, samamoodi peale teine kiht, kõige pealmiseks kihiks jäta kreem. Pane magustoit umbes paariks tunniks külmkappi.