Selle nädala «Õhtusöök viiele» teise õhtusöögi valmistas muusikamänedžer ja klubides plaate keerutav Tanel Teras, kes tundis end köögis nii ebakindlalt, et võttis abilise.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Tanel tundis end köögis ebakindlalt
Tanel Teras ehk DJ TT on tuntud eelkõige klubilavadelt, kus ta aegade jooksul on keerutanud tuhandeid plaate. Viimasel ajal on teda aga DJ puldis vähem näha, sest Tanel keskendub rohkem erinevate muusikaliste projektide arendamisele, tuntuim ja tähtsaim neist on DJ TT ja Jaan Lehepuu. Suur osa Taneli ajast kulub stuudios muusikamasina taga uusi võimalikke hitte luues või siis Jaaniga laval olles. Tekkivad vabad hetked proovib ta investeerida kiirustesse ja autosporti, või siis lihtsalt naudib häid filme ja teiste tehtud toite. Just nimelt teiste tehtud toite armastab Tanel üle kõige, sest söögitegemisega ta ise väga kodus pole.
1.eelroog: «Kaugele siit»
Vaja läheb:
Salat:
1 jääsalat
1 paprika
5 suurt tomatit või karbitäis kirsstomateid
4 muna või karbitäis vutimune
2 pakki lumekrabipulki
150g külmsuitsulõhet
1 purk rannakarpe soolvees
200g kooritud krevette
rohelist sibulat, tilli
Kaste:
1 dl oliiviõli
1 sidruni mahl
1 tl sinepit
1 spl suhkrut
maitse järgi soola
Valmistamine:
Haki kõik salati komponendid ja laota suurele alusele või kaussi, munad või vutimunad keeda ja aseta kõige peale. Sega omavahel kastme koostisosad ja vala see salatile peale.
2.eelroog: «Ghostbusters – sametine sibulasupp ja küüslaugulaks»
Vaja läheb:
Supp:
8 suuremat sibulat
1,5 l kanapuljongit
2-3 spl nisujahu
150g maitsestamata toorjuustu
valget pipart
õli
Küüslaugulaks praesaial:
200 g maitsestamata toorjuustu
5 küüslauguküünt
1 sidruni koor riivitult
1 peotäis värskeid basiilikulehti
1 ciabatta või pikk sai
soola, musta pipart
õli, võid
Valmistamine:
Haki sibulad peeneks ja kuumusel õlis õrnal kuumusel. Kui sibulad on klaasjad, võib lisada natuke vett. Ühtekokku peaks kuumutama ca 10 minutit. Lisa pidevalt segades juurde jahu ja kuum puljong, hauta ca 15 min. Maitseks pipart. Seejärel lisada supi hulka luskatäite kaupa toorjuust. Vispelda ühtlaseks ja serveeri kohe. Prae õrnalt sai või ciabatta ning serveeri küüslauguse toorjuustuseguga.
Pearoog: «Love Me Tender – krutskiga kanarind»
Vaja läheb:
6 broilerifileed
suurem karp Merevaiku
300g viilutatud suitsupeekonit
1 karp külmutatud jõhvikaid
1 tl jahu
200 ml kohvikoort
soola, musta pipart
Pintseldamissegu:
võid
vedelat mett
1 sidruni mahl ja riivitud koor
Salat:
4 suurt porgandit
2 apelsini
Lisand:
500 g lillkapsast
300 g türgi ube
Valmistamine:
Prae peekoniiviilud krõbedaks. Poolita broilerifilee nii, et päris läbi ei lõika – tekib tasku. Maitsesta soola ja pipraga, sokuta taskusse tubli kogus Merevaiku, peekonitükk ja jõhvikaid. Pane kanafilee hambatikkudega kinni ja aseta ahjuvormi, peale määri natuke peekoni praerasva. Küpseta praeahjus 200°C juures ca 20 minutit. Määri kana pintseldamisseguga, kuhu on ühtlaseks kastmeks segatudsulatatud või, vedel mesi, 1 sidruni mahl ja riivitud sidruni koor. NB! Kui esimene pruun saavutatud, tasub küpsetusnõu katta fooliumiga. Kanarinnust ja täidisest tekib iseenesest mõnus leem, aga kastet saab rohkem, kui 5 min enne lõplikku valmissaamist lisada soolaga maitsestatud koore-jahu segu. Lisandiks keeta lillkapsad ja türgi oad kiirelt soolvees, nii et jääks al dente, enne serveerimist lasta kiirelt õli-võisegus pannilt läbi. Maitseks raputa peale musta pipart. Salatiks riivi porgand peene riiviga ja lisa juurde tükeldatud apelsin.
Magustoit: «Rikas talutüdruk»
Vaja läheb:
400-500g pakk õhukesi piparkooke
600g kohupiimapastat
300g vahukoort
1 purk õhvikamoosi
1,5 sl vanillisuhkrut
Valmistamine:
Vahusta vahukoor vanillisuhkruga ja lisa kohupiima hulka, purusta ja peenesta piparkoogid. Pane piparkoogipuru pokaalidesse kihiti moosi ja kohupiima-vahukoorekreemiga. Lao kihte mitu korda. Viimaseks kihiks võiks olla kohupiimakreem, veidi piparkoogipuru ja jõhvikamari.