Ainulaadne Lilleball toimub tänavu Estonia Kontserdisaalis

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleball Tallinna Linnahallis 17.05.2008
Lilleball Tallinna Linnahallis 17.05.2008 Foto: Maria Vahuri

3. mail kell 19:00 toimub Estonia Kontserdisaalis originaalne lillešõu Lilleball. Eluslilledest disainitud kleitide rahvusvahelisel võistlusel Lillekleit 2009 näitavad oma oskusi nii meie, kui ka välismaa parimad lilledisainerid.

 

Sel aastal toimub Lilleball 11. korda. «Majanduskriisile vaatamata otsustasime kutsuda kokku sõpru ja ilu austajaid, ja muuta maailm ilusamaks. Ootame kõiki lillearmastajaid seekord hubases Estonia kontserdisaalis,» kutsub Lilleballi produtsent ja konferansjee Nadja Girich kõiki ballile.

Ainulaadsel lillekleitide šõul tulevad esitusele eluslilledest disainitud kleidid, mis tehakse valmis kohapeal, kuue tunni jooksul, enne šõu algust. Lillekleite esitletakse laval moešõu laadses vormingus, kus igal tööl on oma kunstiline ja lavaline lahendus.

Konkurssil hinnatakse töid neljas kategoorias: värvus, idee kunstiline lahendus, lavaline efekt ning teostuse tehnika. Võistlustöid hakkab hindama rahvusvaheline žürii, kuhu Eestist kuuluvad staarflorist Taivo Piller, moelooja Arne Niit, stilist ja disainer Beatrice, meediaguru Linnar Priimägi ja teised oma ala väljapaistvad tegijad.

Parima kleidi autor saab 15 000 krooni, teise ja kolmanda koha võitjad aga 10 000 ja 5000 krooni. Tulemas on ka eriauhinnad Lilleballi sponsoritelt ja üks õnnelik osaleja sõidab koos Tatjana Tridvornovaga Monacosse, kuna suvel toimub ka seal uhke lilleüritus.

Lilleballi idee autoriks ongi üle Euroopa tuntud lilledisainer Tatjana Tridvornova, kelle lilledisainiga on kaunistatud paljud uhkeimad avapeod ja kuulsuste pulmad üle Euroopa. Tema arvates on maailmas kaks asja, mis ei vaja tõlget – muusika ja lilled ning ootab seepärast Lilleballile kindlasti nii eesti, kui ka vene publikut.

Õhtut konfereerivad Mart Sander ja Nadja Girich, meeldivaid muusikapalu esitab orkester Bel Etage.

Lilleball 2009 piletid on müügil Piletimaaimas, Piletilevis ja Statoili jaamades üle Eesti hinnaga alates hinnaga 150-350 krooni.

Lisainfo: www.lilleball.ee

Vaata ka pildigaleriid eelmise aasta Lilleballist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles