No Big Silence’i plaat tuleb mais

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
No Big Silence.
No Big Silence. Foto: Marina Puškar

Mai alguses peaks raadiojaamadesse jõudma esimene singel lauluga No-Big-Silence'i uuelt kümne looga plaadilt „Starstealer"; CD ise saab müügiküpseks esmaspäevaks, 18. maiks.



Veel üks kõnealuse plaadiga seotud kuupäev on 22. mai: siis toimub klubis Rock Café „Starstealeri" ametlik ja suurejooneline sissepühitsemine.

„Plaadi materjal sündis peamiselt eelmisel aastal, kui minu elus toimusid pöördelised sündmused. Sündmused, mis muutsid mu arusaamist elust ja panid ümber hindama paljusid põhiväärtusi," on lausunud plaadile saanud muusika autor Willem (Villem Tarvas). „Muusika ongi peamiselt nendest emotsioonidest kantud."

Bändi kitarrist Kristo Kotkas lisas kolleegi lausutule järgmist: „Kui bändi eelmistel plaatidel oli raske No-Big-Silence'i muusikat mingi stiili alla liigitada, on uuel plaadiga asi hullem ja üldistusi teha veelgi keerulisem."

Ehkki No-Big-Silence'i muusikud on selleks korraks oma töö teinud ja plaat võiks nagu hakata oma elu elama, on lood sellest kaugel: „Starstealer" on kui Tallinna linn, mis ealeski valmis ei saa.

„Lahe on jälle uue materjali kallal nokitseda," tõdes laulja Cram ehk Marek Piliste. „Segame nagu ikka raju metal'it gruuvi electro'ga. Arvan, et plaat saab ikkagi lõplikult valmis kontserdilavadel. Laividel avavad lood ennast veel mingist erilisest küljest, seepärast ootan kannatamatult tulevasi esinemisi ja soovitan fännidel vaimu valmis panna. „Starstealeri" lugudes on energiat, mida teiega jagada!"

Selles, et vastset helikandjat polnud mitte ainult tegijatel mõnus teha, vaid plaadile saanut on ansambli austajail ja teistel muusikasõpradel lahe ja kosutav kuulata, oli veendunud mullu bändiga liitunud löökpillimängija Rainer Meregi.

„Plaadi lindistamine oli tõeliselt fun. Tihtipeale oli tarvis rütmide silumiseks istuda stuudios hiliste öötundideni, kuid usun, et asi oli seda väärt," tõdes No-Big Silence'i trummimees. „Mõnus oli lindistada uut materjali, ei jõua ära oodata, millal saame seda fännidega jagada."

No-Big Silence on sisuliselt tegutsenud aastast 1989, mil Cram, Willem ja Kristo K hakkasid koos musitseerima death-metal-bändis Aggressor - No-Big Silence'iks sai punt 1995. aastal. Samal aastal mängis bänd "Rock Summeri" B-laval, kus publik võttis Big Silence'i vaimustusega vastu.
Baltimaade parimaks industriaalbändiks hinnatud No-Big Silence on esinenud peale Eesti Venes ja Skandinaavias.

No-Big Silence'i plaadid.
1997. aastal „99" (Piraat records), 2000. aastal „Successful, Bitch & Beautiful" (NBS Recordings), 2003. aastal „Unreleased" (NBS Recordings), 2004. aastal „Kuidas kuningas kuu peale kippus" (NBS Recordings), 2006. aastal „War In Wonderland" (NBS Recordings), 2007. aastal „Suurte masinate muusika" DVD (NBS Recordings) ja 2009. aastal „Starstealer" (NBS Recordings).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles