USAs õpetatakse välja kanepiga ravijaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oaksterdami ülikool õpetab välja kanepiravijaid ja -kasvatajaid. Fotol ravimisel kasutatav kanep.
Oaksterdami ülikool õpetab välja kanepiravijaid ja -kasvatajaid. Fotol ravimisel kasutatav kanep. Foto: AP / Scanpix

USA sCalifornia  osariigis asuvas Oaksterdami kõrgkooli õppekavas on ainult üks aine – kanep ning seal õpetatakse välja kanepiga ravijaid.

Kooli asutajate sõnul püüavad nad samas parandada kanepi mainet, kirjutab AFP.

 

Oaksterdam sai oma nime kanepi poolest tuntud linnade Oaklandi ja Amsterdami järgi.

 «Loodame õpetada, et kanep pole ainult kahju tekitaja, vaid ka täisväärtuslik ravimtaim. Meie koolis on kanepi tarbimine lubatud ja kõike kanepiga seonduvat võib enda peal proovida, kuid ainult ravimise eesmärgil,» lisasid kooli loojad.

 

Nad jätkasid, et õpilastele antakse täielik ülevaade kanepist ning nad saavad ka meditsiinikoolituse, kuidas tulla kanepiga ravimisega toime.

 

«Meie programmid on üles ehitatud selliselt, et kooli lõpetajad tunnevad kanepiga seotut paremini kui arstid. Koolitame oma õpilasi kanepiga ravijateks ja ka meditsiinilistel eesmärkidel kasutava kanepi kasvatajateks» selgitasid kooli asutajad.

 

Ametlikel andmetel võivad alternatiivmeditsiiniga tegelevad ravijad teenida 50 000 – 100 000 dollarilist (530 000 – üle 1 miljoni) aastapalka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles