Melbourne`i elanikud saavad kogeda elu põgenikelaagris

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikelaager
Põgenikelaager Foto: Reuters / Scanpix

Austraaliasse Melbourne`i püstitati kunstlik põgenikelaager, et sealsed heaoluühiskonna inimesed saaksid kogeda elu, mida peavad elama miljonid põgenikud.

Põgenikelaagri projekt kannab nime «Refugee Realities ja selle algatajaks on heategevusorganisatsioon Oxfam, kirjutab BBC.

 

Lisaks telklinnakule, on rajatud ka kunstkõrb, koos tehismiiniväljade ja turvakontrollipunktidega.

 

«Kas heaoluühiskonna inimesed tuleksid kodu ja perekonna kaotusega ning näljaga toime? Just seda peaksid endalt küsima meie katselaagris elavad isikud,» lausus selle projekti juht Stephanie Cousins.

 

Cousinsi sõnul rajati laager ja loodi sealsed tingimused tegeliku elu põhjal.

 

Melbourne`i põgenikelaagri projektis osaleb ka Etioopias sündinud Nyadol Nyuon, kes immigreerus Austraaliasse 2004. aastal. Naise kinnitusel veetis ta 15 aastat Keenias põgenikelaagris.

 

«Loodan, et Oxfami projekt aitab inimestel mõista põgenikelaagri elu raskusi,» lausus Nyuon.

 

Austraalia heategevusorganisatsioonide kinnitusel on austraallastel kahetine suhtumine põgenikesse – kas ülimalt kaasa tundev või siis hukka mõistev.

Oxfami andmetel on praegu kogu maailmas umbes 34 miljonit inimest, kellel on põgenikustaatus ja kelle ellujäämine sõltub humanitaarabist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles