Esmaspäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi lauljatar Renate Saluste, kes pakkus külalistele lihtsaid ja koduseid toite.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Renate läks kindla peale välja
Renate on noor kena neiu Järvamaalt, kes käib alles keskkoolis, kuid on jõudnud juba väga palju ära teha. Eesti inimestele on Renate tuntud lauljana, kuid ta on andekas ka klaveril. Renate mängib kuulmise järgi klaveril erinevaid poplugusid ja postitab videod sellest Youtube’i – just tema klaveripalade videod on teeninud enamiku tema tohutust klikipagasist, viimastel andmetel juba üle viie miljoni ja selle tulemusega on Renate üks Eesti vaadatuim Youtube’i artist. Tal on ilmunud üks plaat, millest rääkimisel jääb Renate tagasihoidlikuks, hetkel käib töö uue plaadiga. Tema uus album on «Teispoolsusest» ja see peaks nägema ilmavalgust veebruaris.
1.eelroog: Lavašš forelliga
Vaja läheb:
2 pk lavašši
500 g toorjuustu
300 g forelli
1 pott salatilehti
Valmistamine:
Määri lavaši peale toorjuustu, seejärel pane toorjuustukihi peale forelliviilud (võib asendada nt singiga) ja seejärel puhastatud salatilehed. Rulli kokku ja lase seista külmkapis umbes 2-3 tundi.
2. eelroog: Roheline salat kanaga
Vaja läheb:
1 pea jääsalatit
0,5 kilo kanafileed
0,5 pätsi ciabattat
1 pak kirsstomateid
parmesani juustu
kreeka pähkleid
1/3 pudelit Caesari salati kastet
soola, pipart
Valmistamine:
Murra jääsalat kätega tükkideks, poolita kirsstomatid ja lisa need salatile. Lõika ciabatta kuubikuteks ja pruunista pannil väheses õlis. Kanafilee lõika ribadeks, pruunista, maitsesta soola ja pipraga. Lisa praetud ciabatta ja kana salatile ning vala peale salatikaste. Sega kõik läbi, serveerides puista peale kreeka pähkleid ja riivitud parmesani juustu.
Pearoog: Seapraad
Vaja läheb:
1 kg seakaelakarbonaadi
700 g kartuleid (700 g)
6 porgandit (6 tk)
1 tuub kanget sinepit
1 kg hapukapsast
soola, pipart
Valmistamine:
Raputa liha üle soola ja pipraga, seejärel määri sinepiga, sinep tuleb hõõruda korralikult sealiha sisse. Hoia ahjus 1,5 tundi, vahepeal keera ja lisa vett. Lisa kartulid ja tükeldatud porgandid, kui liha on mõlemalt poolt pruunistunud. Hauta hapukapsast 15 minutit, lisa kapsale suhkrut ja natuke praeleent.
Magustoit: Kohupiimakook jäätisega
Vaja läheb:
400g kohupiima
200g hapukoort
100g võid
1 pakk muffinipulbrit
4 muna
100g suhkrut
1sl vanillisuhkrut
vanillijäätist
virsikuid
Valmistamine:
Sega toasoe või ja muffinipulber kuni segu muutub ühtlaseks puruseks massiks. Teises kausis sega omavahel kohupiim, munad, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Võta pool purumassist, laota see ühtlaselt vormi põhja, peale lisa pool kohupiimasegust. Seejärel lisa ülejäänud purust pool ja kogu järelolev kohupiimamass. Peale laota ülejäänud puru. Küpseta kooki 200 kraadi juures 1 tund. Serveeri kook jahtunult koos jäätise ja virsikutega.