Selle nädala «Õhtusöök viiele» viimases saates kostitas külalisi kalastustarvete poodi pidav naljahammas Aivar Gutmann, kes ei pakkunud kalameestest külalistele ühtegi kalarooga.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Aivar ei pakkunud ühtegi kalarooga
Aivar peab Raplas kalatarvete poodi Jahikala. Oma kauplusest on ta teinud tõelise klubilise kokkusaamiskoha, kust kõik kohalikud kalamehed aeg-ajalt läbi astuvad. Olekult on Aivar üks paras vigurivänt, kellele meeldib nalja teha ja napsu võtta.
1.eelroog: Põhjamaine lihahõrgutis
Vaja läheb:
põdraliha
marinaad
pohlamoos
Valmistamine:
Valmista meeldiv marinaad ja hoia selles põdraliha. Seejärel pane liha ahju 10 tunniks ca 80C juures. Lõika lihast viilud ja paku koos pohlamoosiga.
2.eelroog: Portobello sinihallitusjuustuga
Vaja läheb:
portobellod
sulatatud juust krevettidega
puuviljakompott
sinihallitusjuust
Valmistamine:
Katta portobellod sulatatud juustuga, panna peale ananassitükke ja sinihallitusjuustu. Asetada ahju.
Pearoog – Põdrafilee fooliumis
Vaja läheb:
marineeritud põdraliha
õun
küüslaugu pekk
sool pipar
Valmistamine:
Tükelda marinaadis seisnud põdraliha ja pane tükid fooliumile. Maitsesta soola ja pipraga, kata pekiviiluga ning aseta peale õun. Keera foolium tükkide peale ning pane ahju.
Magustoit: Küpsisetort halvaaga
Vaja läheb:
küpsised
halvaa
või
hapukoor
granaatõuna seemned
füüsal
Valmistamine:
Purusta küpsised ja halvaa. Sulata või ja sega hapukoorega. Sega kokku ja pane vormi. Lase seista jahedas. Kaunista granaatõuna seemnete ja füüsalitega.