/nginx/o/2013/01/17/1528280t1h4765.jpg)
Selle nädala «Õhtusöök viiele» viimases saates kostitas külalisi kalastustarvete poodi pidav naljahammas Aivar Gutmann, kes ei pakkunud kalameestest külalistele ühtegi kalarooga.
Selle nädala «Õhtusöök viiele» viimases saates kostitas külalisi kalastustarvete poodi pidav naljahammas Aivar Gutmann, kes ei pakkunud kalameestest külalistele ühtegi kalarooga.
Aivar peab Raplas kalatarvete poodi Jahikala. Oma kauplusest on ta teinud tõelise klubilise kokkusaamiskoha, kust kõik kohalikud kalamehed aeg-ajalt läbi astuvad. Olekult on Aivar üks paras vigurivänt, kellele meeldib nalja teha ja napsu võtta.
1.eelroog: Põhjamaine lihahõrgutis
Vaja läheb:
põdraliha
marinaad
pohlamoos
Valmistamine:
Valmista meeldiv marinaad ja hoia selles põdraliha. Seejärel pane liha ahju 10 tunniks ca 80C juures. Lõika lihast viilud ja paku koos pohlamoosiga.
2.eelroog: Portobello sinihallitusjuustuga
Vaja läheb:
portobellod
sulatatud juust krevettidega
puuviljakompott
sinihallitusjuust
Valmistamine:
Katta portobellod sulatatud juustuga, panna peale ananassitükke ja sinihallitusjuustu. Asetada ahju.
Pearoog – Põdrafilee fooliumis
Vaja läheb:
marineeritud põdraliha
õun
küüslaugu pekk
sool pipar
Valmistamine:
Tükelda marinaadis seisnud põdraliha ja pane tükid fooliumile. Maitsesta soola ja pipraga, kata pekiviiluga ning aseta peale õun. Keera foolium tükkide peale ning pane ahju.
Magustoit: Küpsisetort halvaaga
Vaja läheb:
küpsised
halvaa
või
hapukoor
granaatõuna seemned
füüsal
Valmistamine:
Purusta küpsised ja halvaa. Sulata või ja sega hapukoorega. Sega kokku ja pane vormi. Lase seista jahedas. Kaunista granaatõuna seemnete ja füüsalitega.