Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«Õhtusöök viiele» retseptid: Aivar ei pakkunud ühtegi kalarooga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Aivar Gutmann
Aivar Gutmann Foto: Christo Neemre / TV3

Selle nädala «Õhtusöök viiele» viimases saates kostitas külalisi kalastustarvete poodi pidav naljahammas Aivar Gutmann, kes ei pakkunud kalameestest külalistele ühtegi kalarooga.

Aivar peab Raplas kalatarvete poodi Jahikala. Oma kauplusest on ta teinud tõelise klubilise kokkusaamiskoha, kust kõik kohalikud kalamehed aeg-ajalt läbi astuvad. Olekult on Aivar üks paras vigurivänt, kellele meeldib nalja teha ja napsu võtta.

1.eelroog: Põhjamaine lihahõrgutis

Vaja läheb:

põdraliha

marinaad

pohlamoos

Valmistamine:

Valmista meeldiv marinaad ja hoia selles põdraliha. Seejärel pane liha ahju 10 tunniks ca 80C juures. Lõika lihast viilud ja paku koos pohlamoosiga.

2.eelroog: Portobello sinihallitusjuustuga

Vaja läheb:

portobellod

sulatatud juust krevettidega

puuviljakompott

sinihallitusjuust

Valmistamine:

Katta portobellod sulatatud juustuga, panna peale ananassitükke ja sinihallitusjuustu. Asetada ahju.

Pearoog – Põdrafilee fooliumis

Vaja läheb:

marineeritud põdraliha

õun

küüslaugu pekk

sool pipar

Valmistamine:

Tükelda marinaadis seisnud põdraliha ja pane tükid fooliumile. Maitsesta soola ja pipraga, kata pekiviiluga ning aseta peale õun. Keera foolium tükkide peale ning pane ahju.

Magustoit: Küpsisetort halvaaga

Vaja läheb:  

küpsised

halvaa

või

hapukoor

granaatõuna seemned

füüsal

Valmistamine:

Purusta küpsised ja halvaa. Sulata või ja sega hapukoorega. Sega kokku ja pane vormi. Lase seista jahedas. Kaunista granaatõuna seemnete ja füüsalitega.

Märksõnad

Tagasi üles