Uuring näitas, et puu- ja juurviljade söömine muudab tuleviku suhtes optimistlikumaks.
Puu- ja juurviljade söömine muudab optimistlikumaks
Briti teadlased leidsid, et optimistlikumalt meelestatud inimestel on veres kartenoidide tase kõrgem, edastab Daily Mail.
Kõige tuntum kartenoid on beetakaroteen, mida leidub porgandites, apelsinides ning rohelistes puu- ja juurviljades.
Mitmed varasemad uuringud on näidanud, et antioksüdantide, mille hulka kuuluvad ka kartenoidid, kõrge tase organismis annab hea tervise.
Antioksüdandid takistavad rakke kahjustavate vabade radikaalide teket kehas.
«Optimistlikumalt meelestatud inimestel on kartenoid beetakaroteeni keskmisest märgatavalt rohkem,» teatas Harvardi ülikooli teadlane Julia Boehm.
Ta lisas, et tegemist on esimese sellise uuringuga, milles uuriti kartenoidide ja optimismi vahelist seost.
Uuringus võeti vaatluse alla üheksa erinevat antioksüdanti, kaasa arvatud kartenoidid nagu beetakaroteen ja e-vitamiin.
Uuring viidi läbi 1000 USA mehe ja naise seas vanuses 25 – 74 eluaastat.
Katsealused täitsid küsimustiku oma elustiili ja harjumuste kohta ning andsid vereproovid. Samuti uuriti psühholoogilise küsimustiku abil nende optimismi.
Uuring näitas, et optimistidel oli 13 protsenti veres rohkem kartenoide kui vähem optimistlikel katsealustel.
Teadlased on veendunud, et puu- ja juurviljade söömine teeb optimistlikumaks.
Leiti, et inimesed, kes söövad kaks või vähem päevas ette nähtud kogus puu- ja juurvilja, on vähem optimistlikumad kui need, kes söövad kolm või rohkem päevas ette nähtud kogust puu- ja juurvilja.
Samuti järgisid optimistlikumad inimesed keskmisest rohkem tervislikke eluviise ning ei suitsetanud.