Iirlasest elektriinsener pääses Alžeeria pantvangidraamast eluga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen McFaul oma poegade Dylani (vasakul) ja Jake´iga
Stephen McFaul oma poegade Dylani (vasakul) ja Jake´iga Foto: SCANPIX

Iirimaalt pärit elektriinseneril õnnestus nagu ime läbi ellu jääda Alžeeria valitsusvägede rünnakus islamistide poolt vallutatud In Amenasi gaasitootmiskompleksis.

Al-Qaeda terroristid andsid 36-aastasele Stephen McFaulile pärast pantvangi võtmist võimaluse helistada oma vennale Belfasti, edastab The Guardian.

«Olen Al-Qaeda käes,» sai iirlane oma perele öelda.

Eile Alžeeria armee tehtud rünnakus hukkus palju pantvange ja ka islamiste. Rünnaku ajal pääses McFaul põgenema.

«Terroristid olid viie džiibiga hakanud pantvangi võetuid ära viima kui algas Alžeeria armee rünnak. Nad pommitasid viiest džiibist nelja, mis kõik hävisid,» sõnas Stephen McFauli vend Brian McFaul.

Džiip, kus oli Stephen McFaul põrkas ühe kannatada saanud masinaga kokku. Iirlane kasutas juhust ning põgenes. Alžeeria armee sõdurid aitasid teda.  

Iirlane võttis oma perega uuesti ühendust ning teatas oma naisele Angelale, et ta on elus ja vabaduses.  

Stephen McFauli 13-aastane poeg ja abikaasa on ta ellu jäämise üle väga õnnelikud.

«See on suurepärane. Ma ootan väga tema koju saabumist. Ma ei taha, et ta sinna tagasi läheb,» lausus poeg Briti meediale antud intervjuus.

Siiani ei ole teada, kui palju islamistide vastu tehtud rünnakus hukkus. Pantvangi võetuid oli 41 ning enamik neist olid välismaalased.

Alžeeria armee rünnak tõi kaasa välisriikide kriitika, kuna tsiviilisikuid sai surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles