Rootslased on hakanud rohkem rasva tarbima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps piima joomas
Laps piima joomas Foto: AFP / Scanpix

Rootsis tehtud uuring näitas, et rootslased söövad üha vähem vähese rasvasisaldusega niinimetatud tervisetoitu ja üha enam rasva sisaldavat toitu.

Piimatööstus on selle ära tabanud ja hakanud rohkem õige rasvasisaldusega tooteid valmistama, kirjutab Helsingin Sanomat.

Vähese rasvasisaldusega margariini, piima, jogurti ja kunstlike magusainetega karastusjookide läbimüük vähenes möödunud aastal märgatavalt. Samal ajal on kasvanud või ja koore läbimüük.

Rootsi toitumisspetsialistide kinnitusel ei soovi inimesed enam tarbida kunstike lisaainetega või looduslikest ainetest paljaks kooritud toiduained, sest neid peetakse nüüd tervisele kahjulikuks.

Lisaks on Rootsis praegu moes just rasvarikastel toitudel põhinevad dieedid.

Mitmed piimatööstusettevõtted kinnitasid, et ka tulevikus saavad inimesed osta ja tarbida tooteid, mille rasvaprotsent on normaalne või isegi kõrgem.

«Oma toodete loomisel lähtume sellest, mida tarbija soovib. Kui nad soovivad suurema rasvasisaldusega tooteid, siis toodame neid,» selgitas piimatööstusettevõtte Milko esindaja Anders Magnusson.

Magunsson siiski lisas, et rasvasema piima ja piimatoodete tarbimine läheb vastuollu tervisespetsialistide poolt soovitatuga tarbida väherasvaseid tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles