Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi kalakasvataja ja kirglik kalamees Urmas Kõrvas.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Urmas pakkus kala Urmase moodi
Urmas on tasakaalukas ja vaikne mees, kes on suurepäraselt oma hobi tööga ühendanud – ta peab Pärnu maantee ääres, Jõgisool «püüa ja söö» tüüpi forellipüüki. Kohapeal saab tema tiigist püüda vikerforelli, lisaks sellele saab lasta maitsvaks roaks valmistada ka täiesti värsket tuura- ja karpkala. Armastatud kalad on Urmasel kogu aeg silme all, sest sealsamas asub ka tema kodu. Forellitiigi kõrval on Urmas pühendunud kalakasvatusele, tema kasvatustest tuleb aastas tonnide kaupa vikerforelli, kes jõuavad tema enda kalatiiki ja klientidele, kes oskavad värskest kalast lugu pidada. Looduses meeldib Urmasele kõige rohkem kalastada spinninguga.
Esimene eelroog: Gurmaani amps
Vaja läheb:
vähid
vesi
till
sool
Valmistamine:
Pane vähid soolaga maitsestatud vette keema. Keeda 10-15 minutit, seejärel võta pott tulelt ja hoia vähid serveerimiseni keeduvees.
Teine eelroog: Kala Urmase moodi
Vaja läheb:
Paalia kala
sibul
ahjus kuivatatud porgand
soola
kalamaitseainet
sidrunipipart
sidrun
Valmistamine:
Fileerida kala, tükelda sibul, pane kala, sibul ja porgand ühte kaussi, maitsesta, pigista peale sidrunimahl, sega hoolega, pane pressi all külmkappi ca tunniks seisma.
Pearoog: Ahjukala
Vaja läheb:
forell
rohelisi salateid
rucola
kirsstomat
marineeritud sibul
itaalia kaste
hapukoor
majonees
sool
till
sidrun
sidruniga kalamaitseaine
Valmistamine:
Puhasta kala. Salatiks tükelda erinevad rohelised salatid. Aseta kaussi , lisa marineeritud sibulad, kirsstomateid ning vala üle itaalia kastmega. Kalakastmeks sega kokku hapukoor, majonees, sool, till, sidruniga kalamaitseaine. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see kastmega kokku. Aseta kala kastmele ja kalla kastet kala peale. Pane ahju ca 40-45 minutiks
Järelroog: Pirukas
Vaja läheb:
pärmi-lehttainas
värske kala
sibul
muna
jäme sool
apelsinipipar
Valmistamine:
Rulli taigen lauale, puhasta kala, maitsesta kala ning aseta taignale. Tükelda muna ja prae sibul. Tõsta muna ja sibul kalale. Tõsta taigna küljed kalale. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Pane ahju.