Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Porgandirullbiskviit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tea Raidsalu
Copy
Porgandirullbiskviit
Porgandirullbiskviit Foto: Sille Varblane

Ma olen katsetanud erinevaid porgandit sisaldavaid küpsetisi, see siin on minu retsept. Minu arvates väga maitsev ja tervislik! Porgandikoogid on hea võimalus sööta ka nendele lastele köögivilju, kes muidu neist midagi kuulda ei taha.

3 muna
1 dl suhkrut
3 dl peenelt riivitud toorest porgandit
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Munakollased vahusta suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisa küpsetuspulbri ja kaneeliga segatud jahu ja peenelt riivitud porgandid ning munavalgevaht.

Sega ettevaatlikult kõik segamini, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 200-kraadise ahju keskmises vahes kümme minutit.

Pane lauale puhas ahjuplaadi suurune küpsetuspaberitükk. Tõsta küpsetuspaberiga rullbiskviit laual oleva küpsetuspaberi kohale ja aseta see paberile nii, et rullbiskviidi pool jääb vastu küpsetuspaberit. Siis hakka ettevaatalikult, vajadusel noa abil rullbiskviiti küpsetuspaberi küljest lahti võtma.

Kui saad küpsetuspaberi koogi küljest lahti, tee kraani all käega vett paberile pannes küpsetuspaber märjaks ja pane märg paberi pool vastu rullbiskviiti, siis ei lähe rullbiskviit kõvaks ja seda saab jahtunult kenasti rulli keerata.

Täidis
200 g kohupiimapastat
100 g peenelt riivitud toorest porgandit
2 spl suhkrut
Sega kõik kokku.
Kata täiesti jahtunud rullbiskviit täidisekreemiga, nii et äärtest jääb ilma täidiseta.
Keera küpsetuspaberi abil rulli, jäta liitekoht alla, paki küpsetuspaberisse ja hoia umbes üks tund enne lahti lõikamist külmkapis.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Tagasi üles