Barack Obama poolvend tahab kandideerida Kenya presidendiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malik Obama
Malik Obama Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama poolvend plaanib kandideerida Kenya presidendiks, kuid esmalt tuleb tal selle aasta märtsis kuberneri valimised võita.

54-aastase Malik Obama kinnitusel on ta sõltumatu kandidaat varsti Kenyas aset leidvatel kohaliku omavalitsuse valimistel, edastab The Telegraph.

Barack Obamal ja Malik Obamal on sama isa, kuid erinevad emad. Nad kohtusid esmakordselt 1985. aastal ning on alates sellest suhelnud tihedalt.

«Baracki edu ja mõju on mulle suureks eeskujuks. Tunnen, et pean tegema sama, mis tema teinud on. Ta on muutnud inimeste elu ja see on ka minu eesmärk,» lausus Malik Obama.

Malik Obama sõnul on temalt juba paljud küsinud, et millal ta Kenya presidendiks kandideerib. Ta on selgitanud, et esmalt peab ta kohalikul tasandil edukas olema, enne kui riigipeaks kandideerima asub.

Malik Obama on seni töötanud raamatupidajana. Ta lubas, et tegeleb kandidaadina oma kodukoha Lääne-Kenyas asuva Siaya maakonna probleemidega, millest suurim on tööpuudus ja vaesus. Selles paigas elab ka USA presidendi kasuvanaema.

Malik Obama rääkis oma poolvenna Barack Obamaga  Kenya presidendivalimiste teemal möödunud aasta novembris kui USA president oli teiseks ametiajaks presidendiks saanud.

Barack Obama soovitas Malik Obamal poliitikasse suunduda ja Kenya presidendiks kandideerida.

Malik obama sõnul ootavad teda Kenya presidendiks saades ees hoopis teised ülesanded kui seda on Barack Obamal.

Kenyas on igast 47 elanikust ühel aids, Siayas on see haigus igal kolmandal. Samuti on seal noorte seas suur tööpuudus – 80 protsenti noori on tööta.

Barack Obama kirjeldas oma raamatus «In Dreams of My Father» Kenyas asuvat Siayat, nimetades maad viljakaks, kuid samas on seal halva majandamise tõttu palju vaesust.

Malik Obama sõnul on tema ja USA presidendi taust üsna sarnane ning kui ta poolvend suudab oma riiki juhtida, siis suudab ka tema Kenyat juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles